Nousu jatkoi maaliskuussa

Puolet maaliskuusta sujui lomaillessa mutta osakkeet jauhoivat väsymättä tuottoa salkkuuni sillä aikaa. Harmi kyllä loman jälkeinen pikku rekyyli laajalti eri indekseissä osui myös minun salkkuuni ja lopulta salkun tuotoksi jäi 0.62%. Säännöllisen kuukausisäästämisen ansiosta salkkuni arvo kohosi noin prosentin edelliskuusta. S&P500 indeksi laski 1.8% ja Nasdaq 1.3% eli salkkuni pätki ne mutta hävisi OMX HEX Cap indeksin 1.1% nousulle.

Kokonaisuudessaan vuoden ensimmäinen kvartaali tuotti liki 13% arvonnousun salkulleni johon olen oikein tyytyväinen. Nasdaq nousi samaan aikaan 3.48%, S&P500 0.44% ja OMX HEX Cap nousi 16.73%

Salkkuni sankariosakkeet maaliskuussa:

  • PKC +18% (salkkuni 3. suurin osake)
  • Nokian Renkaat +5% (salkkuni 4. suurin osake)
  • Sandvine +4% kanadan dollareissa
  • UHS (Universal Health Services +4% US dollareissa (samaan aikaan dollari vahvistui 4% euroa vastaan)

Salkkuni luuseriosakkeet maaliskuussa:

  • EMC -12% (tähän taaperrukseen päättyi myös yhteinen taipaleemme ja myin osakkeet pois)
  • EWZ (Brasilia) ETF -11%. Vaihteeksi taas tällainen kuukausi Brasilia sijoituksille
  • Fortum -4% (olisi pitänyt myydä jo viime kuun puolella mutta jotenkin nukuin onneni ohi)

Maaliskuun ainoa kauppani oli EMC:n myynti. Osinkoa tuli UHS:lta pienehkö määrä. Huhtikuussa tuleekin sitten senkin edestä alkaen heti huomenna kun Fortumin iso osinko irtoaa. Markkinoita tuli seurattua aika huonosti etenkin loman aikana ja tuo EMC:n lasku tuli vähän yllätyksenä. Huomasin sen vasta oikeastaan vasta loman jälkeen ja päätin sitten pienen harkinnan jälkeen myydä. EMC:n myyntiä mietin jo edelliskuussa ja harmi kun en sitä silloin toteuttanut, olisi voittoa tullut aikalailla enemmän.

Huhtikuussa pääosasta osakkeista irtoaa osinko ja yksi kurssia tukeva asia poistuu taas vähäksi aikaa ja samoin alkaa lähestyä perinteisesti osakkeille huono ajanjakso. “Sell in May and go away”. Alkuvuodesta suomalaisten ja eurooppalaisten osakkeiden nousu oli niin reipasta että 2Q:lla tuohon ei päästä. Toivottavasti kuitenkin päästään positiiviseen tuottoon ja taotaan sitten loppuvuoden aikana kovempia tuottoja ellei korkohermoilu tartu osakkeisiin. Öljyn hinnan matala taso ja korkojen matala taso sekä elvytystoimet satavat kuitenkin pörsiyhtiöiden laareihin ja osakkeisiin. Nousuvaraa on vielä.

Ai niin. Laitoin joulukuun puolivälin jälkeen vähän ylimääräistä käyttörahaa parkkiin S-pankin Säästörahasto “Rohkeaan”. Hieman päälle 5000 euroa. Nyt tänään 3. huhtikuuta näyttäisi saldo olevan liki 6000 euroa. Runsaassa kolmessa kuukaudessa tuotto oli 19.6%. Melko hyvin kun vertaa vaikkapa 1Q:n indeksikehitykseen ja oman salkkuni tulokseen. Pitäisikin ehkä miettiä tulevaisuudessa sijoittaa osa osakesalkun varoista rahastoon. Jotenkin olen vaan karttanut niitä ja ihan periaatteellisistakin syistä sijoittanut itse. Minua harmittaa se että rahastoyhtiöt ovat verotuksellisesti täysin eri asemassa kuin piensijoittajat joiden pitää maksaa mm. veroa osingoista.

 

Advertisements

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: