Nokian Alcatel-Lucent fuusio varmistui

Aamulla se fuusiotiedote sitten tuli. Tärkein tieto oli tietysti hinta. Muodostuvasta uudesta yhtiöstä Nokian nykyiset omistajat saavat fuusioituneesta yhtiöstä 66.5% ja ALU:n nykyiset omistajat saavat 33.5%. Jokaista ALUn osaketta vastaan saa 0.55 Nokian osaketta. Näin ALUn hinnaksi tulee 15.6 miljardia ja koko uuden yhtiön arvoksi tulee siis noin 44 miljardia euroa. Suurinpiirtein saman verran mitä Ericssonin markkina-arvo on.

Tiedotteen lukemalla ja lehtien ja nettilehtien jutut lukemalla saa kyllä hyvän käsityksen ilman että minä vielä kirjoitan aiheesta. Tämä aihe on siis jo puhkianalysoitu ja minä tuskin pystyn tähän tuomaan enää mitään lisää. Ja oikeastaan kaikki pointit käsittelin jo eilisessä bloggauksessani.

Olen edelleen sitä mieltä että pitkässä juoksussa tämä on hyvä asia osakkeenomistajien kannalta ja luotan yhtiön johtoon viedä fuusio maaliin. Mutta näin isojen fuusioiden integrointi ja maaliin vienti vie paljon aikaa. Puhutaan vuosista. Kannattaako osaketta omistaa tämän prosessin aikana? Minulla ei ole tähän vastausta mutta ajattelin kyllä katsella nyt muita vaihtoehtoisia sijoituskohteita Nokiasta vapautuneelle käteiselle.

Nokian kurssi laski tänään 7.38 euroon eli 1.47%. En nousua odottanutkaan tiedotteen luettuani. ALUN:n kurssi laski 19%, se kun oli noussut jo ennakkoon vähän liikaa.

Ai niin. Nokia tiedotti myös tutkivansa HEREn strategisia vaihtoehtoja. Eli yhtiö etsii ostajaa ja jos tarpeeksi hyvä tarjous tulee, se myydään. Uskoisin että alle 5 miljardin euron ei kauppoja synny.

Advertisements

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: