Ericssonin kannattavuus romahti 1Q 2015 kvartaalilla

Ericsson julkaisi 1Q tuloksensa eilen ja kurssi laski lopulta roiman pettymyksen siivittämänä liki 9%. Jos 4Q tulos oli parasta Ericssonia vuosiin niin nyt nähtiin alhaisimman operatiivisen kannattavuuden raportti Ericssonilta vuosiin. Kasvua kuitenkin syntyi 13% vuodentakaiseen eli aika reipasta tahtia ja bruttokate laski vain hieman 35.4%:iin mutta operatiivinen kannattavuus romahti tasan 4%:iin. Verkkobisneksissä 2%:iin ja Global Services puolella 7%:iin. Operatiivista voittoa Ericssonin teki vain 220 miljoonaa euroa (2.1 miljardia kruunua). Laskua 19% vuodentakaiseen. Uskallanpa melkein veikata että Nokia Networks tulee raportoimaan paremman operatiivisen voiton kuin Ericsson.

Kassavirta oli peräti 5.9 miljardia kruunua eli 630 miljoonaa euroa miinuksella. 2.1 miljardia kruunua meni ITC keskusten rakentamiseen Ruotsissa ja Kanadassa. 400 miljoonaa kruunua meni uudelleenjärjestelukustannuksiin. Nettokassa pieneni 15.6 miljardiin kruunuun (1.66 miljardiin euroon). Vuotta aiemmin nettokassaa oli 43.6 miljardia kruunua ja edellisellä kvartaalilla 27.6 miljardia kruunua.

USA:ssa Ericssonin myynti laski odotetusti kun AT&T:n ja Verizonin LTE rakennusprojekti alkaa olla maalissa ja operaattorit säästävät rahaa tulevaan taajuushuuokauppaan.. Sensijaan Kiinassa (23%) ja Intiassa (yli 100%) kasvu oli vahvaa ja se taannee hyvää kasvua myös Nokian 1Q raportissa. Painotus verkkorakennusprojekteissa oli verkkopeiton rakennuksessa, mikä tarkoittaa matalampaa katetta. Parempaa katetta saa myymällä softapäivityksiä olemassaoleviin verkkoihin. Niiden osuus oli nyt pienempi.

Ericssonin 9 miljardin kruunun ja vuonna 2017 maaliin pääsevän säästöohjelman puitteissa kvartaalin aikana ilmoitettiin 2200 työpaikan vähennyksestä Ruotsissa ja 850 ulkoistetun työpaikan lopettamisesta. Ericssonin kannattavuus on ollut jo useamman vuoden huonompi kuin Nokialla ja nyt Ericssonin kannattavuus suorastaan romahti. Säästöohjelma tulee varmasti tarpeeseen.

Tags:

One Response to “Ericssonin kannattavuus romahti 1Q 2015 kvartaalilla”

  1. Ericssonin 2Q 2015 selvästi parempi kuin 1Q | Rakas sijoituspäiväkirjani Says:

    […] julkaisi 2Q 2015 tuloksensa 17. heinäkuuta ja selvästi parempi kvartaali tämä oli kuin vuoden ensimmäinen missä kannattavuus romahti. […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: