Robit Rocktools listautuu pörssiin

Lempääläinen maa- ja kallioporausteriä (sekä muita kulutusosia) valmistava ja huoltava Robit Rocktools listautuu pörssiin First North listalle. Kyseessä on osakeanti ja osakemyynt. Listautumisanti alkaa huomenna ja antimateriaali löytyy täältä. Olen odottanut tänä antia innokkaasti, sillä yhtiö on osoittanut pystyvänsä kovaan ja pitkäjänteiseen globaaliin (tuotteita viedään yli 100 maahan ja E-Koreassa on toinen tuotantolaitos Lempäälän tehtaan lisäksi) kasvuun, mutta onko antihinnoittelu kohdallaan? Katsotaan hieman lukuja:

 • Liikevaihto vuonna 2014 oli 38 miljoonaa euroa. Liikevaihdon keskimääräinen vuosikasvu on ollut 23 prosenttia vuosina 2004–2014 eli todella rivakkaa kasvua on ollut. Vuodelta 2013 liikevaihto kasvoi kuitenkin “vain” 12.7%. Onko vauhti hyytymässä? Kun katsoo alkuvuoden 2015 lukuja niin siltä ei näytä sillä kasvua on tullut 1Q:lla peräti 34% ja liiketuloskin on kasvanut 240% (384 tuhannesta 1.3 miljoonaan). Heikentynyt euro tulki kasvua 1Q:lla.
 • Liiketulos (EBITA) vuonna 2014 oli 3.8 miljoonaa euroa 10% marginaalilla (ed. vuonna 9.6%).
 • Tilikauden voitto 2.9 miljoonaa euroa.
 • Oman pääoman tuotto 25.4%
 • Omavaraisuusaste 47.4%
 • Pitkän tähtäimen tavoitteet: kasvua vähintään 15% vuodessa ja EBITA-marginaali 13-15%.
 • Tarjottavien osakkeiden osakekohtainen merkintähinta on alustavasti vähintään 5,00 euroa ja enintään 6,10 euroa ja siten yhtiö saisi uutta pääomaa käytettäväksi kasvuun ja yritysostoihin 29 – 35.4 miljoonaa euroa. Tarjottavien Osak­keiden lopul­linen merkintähinta pääte­tään institutionaalisten sijoittajien antamien merkintä­tarjousten perusteella Yhtiön, Myyjien ja Pääjärjestäjän välisissä neuvotteluissa merkintäajan päätyttyä arviolta 20.5.2015
 • Yhtiön markkina-arvoksi muodostuu tuolla hintahaarukalla 79.4 – 96.9 miljoonaa euroa.
  • PE-luku olisi siten 27 – 33. Hinta ei ole erityisen halpa mutta jos kasvu jatkuu alkuvuoden vauhtia niin ei tämä ole kalliskaan. 1Q:lla syntyi voittoa jo 1.29 miljoonaa (ed. vuonna 190 000 euroa).

Yhtiön suurin omistaja on Harri Sjöholm jonka omistusosuus putoaa annin myötä 89%:sta 40.3%:iin. Uusia osakkeita tulisi 5.8 miljoonaa ja kokonaisosakemäärä olisi sitten 15.88 miljoonaa kappaletta. Uusien osakkeiden määrä olisi 57.5% osakkeiden kokonaismäärästä. Instituutioannin alustava osuus olisi 6.89 miljoonaa kappaletta kun yleisöannin alustava koko on vain 730 000 kappaletta eli noin 3.7 – 4.5 miljoonaa euroa. Mutta näitä osuuksia voi rajattomasti muokata.

Kuluvaa vuotta yhtiö kommentoi näin: “Vuonna 2015 Yhtiön liikevaihdon odotetaan jatkavan kasvuaan. Yhtiön näkemyksen mukaan sen liiketoimintaympäristössä on nähtävissä merkkejä kysynnän piristymisestä ja vastaperustettujen myyntiyhtiöiden ja suunnitellun uuden myyntiyhtiön uskotaan parantavan Yhtiön asemaa markkinoilla.”

Kaupankäynti Robitin osakkeilla alkaa 21.5. Taidanpa tätä yhtiötä merkata.

Advertisements

Tags: , , ,

2 Responses to “Robit Rocktools listautuu pörssiin”

 1. kike Says:

  Miten tätä merkataan? En ole koskaan osallistunut osakeantiin. Tilit nordnetissä ja OPssa.

  • Laimea Silli Says:

   Selain osoitteeseen fi.com ja sieltä etsii Robitin annin. Vastaa niihin kysymyksiin ja pääsee sivulla missä on sininen “merkitse” palkki. Siitä sitten klikkaamaan. Tarvit tilinumerosi IBAN muodossa (pankkitunnukset) ja sitten arvo-osuustilisi numeron.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: