Sprintin 1Q 2015 (fiscal 4Q) tulos

Sprint julkaisi tuloksensa ja käänne voimistuu. Nimittäin tilaajamäärien muutamia vuosia kestänyt lasku kääntyi viime vuonna kasvuun ja nyt kasvu voimistui. Tilaajamäärä kasvoi 1.2 miljoonaa kappaletta (ed. kvartaalilla +967 000) versus 383 000 tilaajan menetys vuotta aiemmin. Sprintin 9kk toiminut uusi toimitusjohtaja palkattiin Softbankin toimesta juurikin kääntämään tilaajamäärien lasku kasvuksi ja kääntämään myös tappio voitoksi ja liikevaihto kasvuun. Katsaus lukuihin:

  • Liikevaihto 8.3 miljardia dollaria. Laskua 7% vuodentakaisista luvuista. Syynä hintakilpailu. Tässä Sprintillä on kovasti tehtävää että saa ARPUn nousuun tai sitten vaan kasvattaa asiakasmääriään houkuttelemalla muilta operaattoreilta asiakkaita.
  • Käyttökate 1.7 miljardia dollaria. Laskua 5% vuodentakaisesta
  • Operatiivinen voitto 318 miljoonaa dollaria (ed. vuonna 420 miljoonaa dollaria)
  • Tappio 224 miljoonaa dollaria (ed. vuonna 151 miljoonaa dollaria)
  • Nokiaa koskien raportissa oli mielenkiintoinen tieto: “The company also currently has $1.4 billion of availability under vendor financing agreements that can be utilized toward the purchase of 2.5 GHz network equipment.
  • Sprint avasi 1435 RadioShack brändistä jälleenmyyntipistettä jossa myydää luureja vain Sprintin liittymillä (tämä toteutuu täysimääräisenä vasta seuraavien kvartaalien aikana). Tämä lisää Sprintin näkyvyyttä ja “jakelupisteiden” määrää selvästi. Käytännössä jälleenmyyntipisteiden määrä tuplaantui mikä tulee näkymään selvänä kasvupiikkinä tulevaisuudessa
  • Koko vuodelle Sprint ennustaa 6.5 – 6.9 miljardin dollarin välissä olevaa käyttökatetta. Eli kutakuinkin samaa tahtia tulee käyttökatetta tulevilla kvartaaleilla mitä nyt 1Q:lla tuli
  • Investointeja tälle vuodelle kertyy 5 miljardin dollarin edestä. Tästä isohko osa kuluu LTE-verkon rakennusprojektiin.

Sprintillä on vielä kovasti tekemistä taloudellisten lukujensa paranemisen kanssa mutta asiakasmäärien kasvukäänne näyttäisi voimistuvan. Sprintin osakekurssi on pari tuntia ennen pörssin sulkeutumista 3% laskussa, mutta oli alkuun selvästi plussalla. Indeksit USA:ssa ovat aika voimakkaassa laskussa ja Sprint siis siinä mukana.

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: