Nokia myi HEREn 2.8 miljardilla eurolla

Se oli sitten siinä. Useamman kuukauden kestänyt spekulointi voidaan nyt lopettaa kun Nokia ilmoitti tänään HEREn myymisestä Audin, BMW:n ja Daimlerin muodostamalle konsortiolle. HEREn pääasiakkaat siis ostivat firman. Hinta oli ehkä miljardin vähemmän mitä itse odottelin vielä muutama viikko sitten eikä osakemarkkinakaan jaksanut kauppatiedotteesta innostua. Kurssi laski 0.62% 6.39 euroon. HEREn potentiaali eikä toisaalta riskit eivät nyt sitten liikuta Nokian kurssia enää mihinkään. Tai no teoriassa se on vielä mahdollista kun kauppa toteutuu kilpailuviranomaisten päätösten jälkeen vasta 1H 2016.

Nokia ilmoitti Navteqin ostosta 1.10.2007 ja ostohinta oli silloin 5.4 miljardia euroa. Tässä vanha linkki aiheeseen. Julkistaessaan 3Q 2008 tulosta Nokia ilmoitti että Navteqin alaskirjaustarve on 2 miljardia euroa ja alaskirjaukset tullaan tekemään viiden vuoden aikana. Kun Nokia luopui kännyköistä epäonnistuneen 112 strategian myötä meni syy säilyä Navteq / HERE bisneksen omistajana. Potentiaalihan tuossa bisneksessä on mm. robottiautoissa ja ihan nykyisessäkin autopaikannuksessa. Mutta Nokian strategiaan tuo bisnes ei enää sopinut eikä ole sopinut sen jälkeen kun se luopui luureista.

Ensi vuonna ALU-fuusion jälkeen uusi Nokia on syntynyt ja sen jälkeen nähtäneen sitten pienempää hienosäätöä eli pienempiä yritysostoja ja kenties jotain pieniä divestointeja. Pääpaino lienee kannattavuuden hiomisessa kohdilleen ja orgaanisessa kasvussa.

Advertisements

Tags: , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: