Fortumin oudot kuviot

Fortum tiedotti eilen osallistuvansa Fennovoima-hankkeeseen 6.6% osuudella, siitä huolimatta että sopimusneuvottelut ovat edelleen kesken TGC-1 uudelleenjärjestelyistä eli omistusosuuden kasvusta venäläisestä vesivoimasta. Vielä joku aika sitten Fortumin tavoitteena oli nostaa omistusosuutensa 75%:een nykyisestä 29.5%:sta  ja sittemmin ei mainittu enää mitään tarkkaan osuutta ja nyt puhutaan hyväksyttävästä ratkaisusta. Osallistuminen Fennovoimaan piti olla Fortumille sen ehdon takana että TGC-1 uudelleenjärjestyistä päästään sopimukseen.

Olli Rehn matkusti Venäjälle viime viikolla ja kun sekään ei johtanut TGC-sopimukseen määräsi valtio määräenemmistön omistajan asemasta Fortumin osallistumaan Fennovoimaan ilman TGC-sopimustakin. Tai siltä tämä ainakin näyttää. Rehn taisi jo ehtiä kiistämään asian. Niin tai näin niin todennäköisyys Fortumin kannalta hyvälle TGC-sopimukselle on nyt pienempi. Sinällään Fortumin omistusosuus Fennovoimasta on selkeästi pienempi kuin alkuperäinen 15%.

Omistan Fortumia, ainakin toistaiseksi. Osakkeessa on aika paljon nousupotentiaalia kuten tämä Nordnet blogikin todistaa.

Advertisements

Tags:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: