Softbankilta erinomainen 2Q 2015 tulos

Sprintin tiistaina julkistettu 2Q tulos antoi jo osviittaa siitä että Softbankilla on edellytykset tehdä hyvä tulos kokonaisuudessaan ja erinomainen tulos sieltä tulikin.

  • Liikevaihto kasvoi 10%
  • EBITDA kasvoi 16%
  • EBIT kasvoi 8%
  • Nettotulos kasvoi 175%. Tähän vaikutti Softbankin investointien arvonnousu (revaluation gain) sekä Ali Baban tuotot.

Linkkaamassani tulosesittelymateriaalissa sivulla 17 esitellään Softbankin investointien kehitys ja arvio tulevaisuuteen. Tänä vuonna ja ensi vuonna yhtiö investoi selvästi vähemmän kuin aimpina vuosina verkkojensa rakentamiseen ja parantamiseen. Tuo näkyy sen verkkotoimittajien Ericssonin ja Nokian kukkarossa. Materiaalissa esitellään erinomaisella tavalla miten Softbank käänsi Japanin matkapuhelinoperaattoritoiminnot hurjaan ja kannattavaan kasvuun ja saman tempun yhtiö aikoo toistaa Sprintin kanssa ja ainakin alku on lupauksia herättävää. Yhtiöaikoo keventää merkittävästi Sprintin OPEXia (operatiivisia kuluja) sekä maksimoida investointitehokkuutensa. Eli yrittää saada maksimoida investoinneille saatu tuotto. Myös Sprintin velkalasti tullaan keventämään.

Softbankilla on laaja omistus erilaisista nettiyhtiöistä joiden taloudellisia pääkohtia yhtiö esittelee materiaalissa. Robotiikkabisnes on aika mielenkiintoista.

Softbank on salkkuni suurin sijoitus ja kurssikehitys on ollut aneemista ja on käynyt mielessä jo useampaan otteeseen myyminen. Tänään sentään kurssi nousi 5.18%. Kun sekä PKC että Softbank, salkkuni kaksi suurinta sijoitusta, nousivat tänään vahvasti nousi salkkuni uusiin ATH-lukemiin yli 1.5% nousulla.

Advertisements

Tags: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: