Heinäkuussa tankkasin osakkeita

Heinäkuussa vaihdoin salkussa olevaa käteistä osakkeiksi mukavalla tahdilla.Salkun arvo nousi 0.23% mutta se tapahtui pelkästään lisäpääoman ansiosta, sillä ilman tuota salkun tuotto oli -0.2%. Salkun arvo oli heinäkuun lopussa noin 16.6% korkeampana kuin vuodenvaihteessa. Indekseille hävisin reippaasti, sillä OMX Hex Cap nousi 4.34%, S&P500 nousi 1.99% ja Nasdaq 2.83%.

Ostin Nokian Renkaita kahteen otteeseen, Fortumia myös kahteen otteeseen, Cargotecia, Rautea, Valmettia, Wärtsilää, kanadalaista Sandvinea ja PKC:ta. Wärtsilät myin pois pari viikkoa ostosta 11.3% voitolla. Ostojen voimin käteisen osuus salkusta tippui vajaaseen 15%:iin.

Osinkoa salkkuun tuli heinäkuussa EWZ:lta.

Salkun sankariosakkeet heinäkuussa:

  • Google +20%
  • Valmet +7

Salkkuni luuseriosakkeet heinäkuussa:

  • EWZ (Brasilia) ETF -12.5% (osingon irtoaminen osittain selittää)
  • RSX (Venäjä) ETF -7%
  • Softbank -6%

Salkun ulkopuolelta mainittakoon Nokian liki 6% nousu, TTWO:n liki 15% nousu sekä Kemiran yli 15% nousu. YIT putosi salkun alkupuolella liki 15%. Euro heikkeni dollaria vastaan 4.5% ja öljyn hinta laski reippaasti 50 dollarin tuntumaan. Jotkut analyytikot povaavat öljyn hinnan voivan tippua jopa 30 dollarin tuntumaan, mikä toteutuessaan olisi melkoinen tragedia Venäjälle ja miksei myös Brasilian Petrobrassille ja muille öljyntuottajille. Mitenkähän USA:n liuskekaasutuotannon kannattavuuden laita olisi?

Elokuun ja viimeistään syyskuun aikana pitäisi käteisvarat saada kiinni osakkeisiin. USA:n tosin saatetaan hermoille koronnostolla joka mahdollisesti tulee jo syyskuussa. Itse uskon tosin että ei ihan vielä silloin. Ja koronnosto saattaa olla myös pelättyä parempi juttu. Korot ovat aivan nollatasolla olleet jo vuosia ja koronnosto indikoi siitä että taloudessa pahin on takana. Eiköhän FED nostele korkoja maltillisesti lähivuodet ja siitä huolimatta talous ja yhtiöiden tulokset nousevat USA:ssa. Toki joka päivä se huippu USA:ssa häämöttää lähempänä ja sieltä sitten seuraava taantuma voi alkaa, uskoisin kuitenkin että tuohon on vielä aikaa.

Advertisements

Tags: , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: