Sockmannin kurssi nousi 2Q 2015 tuloksen myötä 14.16%

Melko vahva suoritus Stockmannin osakkeella tänään yleisenä syvänä laskupäivänä. Tulos osoitti edelleen liikevaihdon selvää laskua mutta tulos kääntyi paremmaksi ja se riitti sijoittajille ostamaan kurssi selvään nousuun. Pääpoiminnat:

  • Konsernin liikevaihto oli 405,8 miljoonaa euroa (495,3 miljoonaa euroa), laskua 10,9 prosenttia vertailukelpoisin valuuttakurssein ilman Seppälää.
  • Suhteellinen myyntikate kasvoi ja oli 51,2 prosenttia (48,1 prosenttia).
  • Liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä oli 5,7 miljoonaa euroa (3,5 miljoonaa euroa).

Ennuste koko vuodelle pysyi ennallaan: “Liiketuloksen ilman kertaluonteisia eriä odotetaan paranevan, mutta jäävän negatiiviseksi vuonna 2015 Stockmann Retail -liiketoimintayksikön tuloskehityksen takia. Real Estate- ja Fashion Chains -liiketoimintayksiköiden liiketulosten odotetaan olevan positiiviset.

Stockmann on myynyt Seppälän pois ja on myös sopinut myyvänsä Akateemisen Kirjakaupan. LIsäksi Stockman Retail on solminut uusia vuoktasopimuksia mm. lelujätti Hamleyn kanssa sekä Haltin ja Espresso Housen kanssa. Expert tulee useamaan tavarataloon vuokralaiseksi. Myös Baltiassa on saatu uusia vuokralaisia.

Ehkä pahin on jo takana ja Stockmannin kurssi on nähnyt pohjansa? Osakekurssi on nyt 7.5 euroa. Koko vuoden pohjat ja samalla myös viimeisen 22 vuoden pohjat 6.025 euroa nähtiin heinäkuun 8. päivänä. Markkina-arvoa on enää 310 miljoonaa euroa. Selvästi alle Stockmannin omistamien kiinteistöjen arvon (helmikuun arvio arvosta oli 908 miljoonaa euroa). Toki yhtiöllä oli vuoden 2014 lopulla korollista nettovelkaa liki 800 miljoonaa euroa. Suuri velkalasti saattaa himmentää intoa sijoittaa yhtiön osakkeisiin.

Advertisements

Tags:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: