FEDin korkopäätöstä odotellessa ostin Googlea

24.8 tuli myytyä Googlet pois salkusta. Se oli virhe. Ostin Googlet takaisin tänään ennen FEDin korkopäätöstä, sillä uskon että FED ei korkoja tänään nosta. Kenties se ilmoittaa että joulukuussa korko alkaa nousta, mutta onko se sitten niinmiso mörkö kuin pelätään? Osakekurssit ovat FED ja Kiina hermoilun takia laskeneet jo aika reilusti, olisiko helpotusrallin paikka nyt?

Advertisements

Tags:

3 Responses to “FEDin korkopäätöstä odotellessa ostin Googlea”

 1. Aargh! Says:

  Itse olen miettinyt osakepainon keventämistä kunnes Kiinan tilanteesta saadaan parempaa tietoa. Kiina ns. kovaa laskeutumista on pelätty vuosia ja olen aiemmin lähinnä hymähdellyt sille. Tämän kesän ja syksyn aikana hymähtely on hyytynyt.

  Siirtymä investointivetoisesta kasvusta kulutusvetoiseen ei ole vielä koskaan eikä missään mennyt ilman kunnon taantumaa. En usko siihen Kiinassakaan. Mitä syvemmälle dataan sukeltaa, sitä pahemmalta homma näyttää. Kiinan keskushallinto voi nähdäkseni vain viivyttää kovaa korjausliikettä makrotaloudessa, ei estää sitä. Ihmiset tuijottavat Shanghain pörssiä, vaikka sillä ei ole juuri mitään tekemistä itse asian kanssa. Keskushallinnon kasvava pelko vain heijastuu sihen miten se on pörssikuplaan ja sen puhkeamiseen reagoinut.

  Joka tapauksessa raaka-aine ja kaivosfirmojen tulosten elpymistä lienee turha henkeään pidätellen odottaa. Vaikka Kiinassa, joka on viime vuosina kuluttanut naurettavan suuren osuuden lähes kaikista raaka-aineista (öljy on poikkeus), menisi hyvinkin, siirtyy talouden painopiste kulutukseen ja raaka-aine intensiivisyys laskee.

  Ei lupaa hyvää Helsingin pörssin investointi- ja kaivannaisriippuvaisille firmoille, eikä myöskään konepajoille. Kone varmaan porskuttaa pidempään, kun keskusjohto lapioi rahaa infrastruktuurin rakentamiseen jarruttaakseen hidastumista. Koneella lienee toivoa että se 2/3 sen bisneksestä, joka ei ole Kiinasta ottaa kasvuvastuun. Jenkeissä rakentaminen jatkaa hyvää kasvuaan ja Euroopan markkinat ovat heräämässä henkiin. Muiden konepajojen osalta näyttää minusta huonolta.

  Että sellaista minun hieman viinillä kirkastettu kristallipallo näyttää 😉

  • Laimea Silli Says:

   ei tuo sun pohdintasi välttämättä yhtään mahdoton ole. On tuo hyvinkin mahdollinen skenaario ja tosiaan en usko että raaka-aineiden hinnat ja kysyntä juurikaan nousee. Tuo voi toisaalta tietää hyvää niille firmoille jotka käyttävät raaka-aineita ja jalostavat niistä tuotteita kuten vaikkapa PKC. Ja jos öljyn hinta pysyy alhaisena, kuljetuskustannukset pysyvät alhaisina, mistä hyötyy mm. rahti- ja lentoyhtiöt.

 2. Aargh! Says:

  Juu, mutta PKC:n paljon hehkutetun Kiina-yhteistyön varaan en kyllä paljon laskisi ja Brasilia raaka-aine riippuvaisena taloutena jatkanee myös taaperrustaan.

  Rahtareiden hyvyys riippunee siitä mitä ja missä rahtaavat. Konttiliikenne Kiinan ja Euroopan välillä on kesällä kärsähtänyt myös melko pahasti. Halpa löpö ei auta jos ei ole mitä rahdata…

  Jos Kiinan talous yskähtäisi pahemmin olisi sillä kyllä heijastusvaikutuksia aika moneen firmaan.

  En minä vielä romahdusta povaa, mutta seuraan Kiinan taloutta sormi myyntinapilla ja säikkynä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: