FED toimi odotetusti, kurssit eivät?

FED päätti pitää korot ennallaan kuten suurin osa sijoittajista odottikin, mutta ihan alkutuntien jälkeisen iloisen kurssinousun jälkeen markkina sakkasi eikä sen jälkeenkään ole suurempia riemunkiljahduksia kuulunut. Miksi näin? Pettyikö markkina siihen että korko ei noussut, mikä indikoi että talous ei olekaan vielä kovin vahva? Vai pettyikö markkina siihen että FED ilmoitti aikovansa nostaa korkoja heti kun se vain on mahdollista ja että asiaan vaikuttavia muuttujia on monta? Mitä arvelette?

Advertisements

Tags:

5 Responses to “FED toimi odotetusti, kurssit eivät?”

 1. Aargh! Says:

  Fedin päätös olla nostamatta johtui heidän näkemistään riskeistä ja heikkouksista globaalissa taloudessa. USA:ssa sinänsä menee hyvin, mutta tilanteessa jossa globaali talous on epävarmalla pohjalla olisi typerää ottaa riskejä nostamalla korkoja.

  Riskit USA:ssa ovat asymmetriset. Jos inflaatio lähtisi yllättäen laukkaamaan (josta ei vieläkään ole mitään merkkiä) voi FED aina nostaa korkoja enemmän ja nopeammin. Jos taas talouteen kohdistuu hidastava shokki (esim. Kiinan painuminen oikeaan taantumaan) niin nollasta on vaikea mennä alemmas. Ei ole mitään järjellistä syytä hosua koronnoston kanssa, varsinkin kun aika moni on alkanut uskomaan että FED:in ja EKP:n 2% prosentin inflaatiotavoite on liian matala.

  Kiina on koko palapelin avain, ja siellä johto on hankalassa tilanteessa. Kiina joutuu valitsemaan kasvun ja uudistusten välillä. Molempia on hankala saada yhtä aikaa. Jos uudistuksia hidastetaan, tarkoittaa se että kasvu jatkuu ja pörssitkin voivat edetä vielä lisää. Mutta lopulta kuitenkin edessä oleva kivulias tasapainotus vain lykkäytyy ja pahenee.

  Siksi en ole vielä lähtenyt isompiin myynteihin. Tällä hetkellä uskon vielä että Kiina pitää kasvua vielä jonkin aikaa väkisin yllä. En ole ollenkaan varma asiasta ja siksi sormi on myyntinapilla.

  Yli puolet salkusta minulla on USA:ssa sisämarkkinoille myyvissä yrityksissä. Siellä makrokuva on erittäin hyvä. Ainoa ongelma on että muutkin sen tietävät ja arvostuskertoimet pakkaavat olemaan kireät. En ostaisi rapakon takaa juuri mitään jossa teesi perustuu kertoimien kasvuun eikä suoraan tuloskasvuun.

  • Laimea Silli Says:

   Kyllä. Olen samaa mieltä ja mielestäni FED teki ainoan oikean päätöksen. Tosin jos inflaatio lähtee laukkaamaan ei korkonnostot oikein auta jälkikäteen tehtynä. Aika herkkää touhua. Koronnostot pitäisi aloittaa hieman ennen kuin inflaatio lähtee laukkaamaan koska se vaikuttaa viiveellä. Liian aikaisin aloitetetut koronnostot tappaa talouden ja liian myöhään aloitetut ylikuumentaa.

   Kiinasta on vaikea sanoa oikein mitään. Ei ole maailman läpinäkyvimpiä talouksia. Sulla on hyvän kuuloinen salkku tähän markkinaan, onko mitään mitä suosittelisit ja miksi?

 2. Aargh! Says:

  Xi väittää että reformeista pidetään kiinni hidastumisen uhallakin. Synkin tulkinta on että elvytyspolitiikka ei toiminut ja nyt ei ole vaihtoehtoja. Sillon tasapainotusprosessi olisi hallitsematon. Itse en vielä usko niin synkkään vaihtoehtoon.

  Koneen pääomamarkkinapäivä perjantaina tulee olemaan hyvin mielenkiintoista luettavaa/kuultavaa.

  http://www.cnbc.com/2015/09/22/chinas-premier-defends-economy-report.html

  Hyvä johdatus Kiinan nykyiseen dilemmaan:

  http://blog.mpettis.com/2015/09/if-we-dont-understand-both-sides-of-chinas-balance-sheet-we-understand-neither/

 3. Aargh! Says:

  En tiedä tosta suositellusta, Ostin omat USA osakkeeni yli vuosi sitten. Sen jälkeen ovat kurssit ja dollari molemmat nousseet. En usko että lähtisin ostamaan noita lappuja tällä nykyisellä hinnalla. Itse asiassa nyt pitkästä aikaa alkaa Hex houkuttamaan kun hinnat rymisevät alas lujaa vauhtia. Muutama lappu lähestyy houkuttelevia tasoja.

  Olen siis miettinyt laittavani hyviä, mutta ainakin lyhyellä aikavälillä nousuvaransa käyttäneitä jenkkilappuja myyntiin. Pelihimo vie miestä vaikka voisi olla viisaampaa olla tekemättä mitään. Minkä tiikeri viiruilleen mahtaa…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: