Volkswagen jäi kiinni päästöhuijauksesta, kurssi syöksyy

VW:n kurssi tippui Saksassa tänään 18.6% yhtiön jäätyä kiinni päästöhuijauksesta eli markkina-arvo laski noin 16 miljardia dollaria. Moottorin ohjausohjelmisto oli ohjelmoitu optimoimaan päästöt kun auton päästömittaus on käynnissä. VW:n ja Audin ohjelmisto siis tunnistaa tilanteen kun päästömittaus alkaa ja saa auton päästöt näyttämään siten pienemmiltä kuin mitä ne oikeassa käyttötilanteessa ovat. Yhtiötä uhkaa nyt 18 miljardin dollarin suuruiset sakot yhdysvalloissa tämän takia sekä mahdollisesti vankilatuomioita yhtiön johdolle ja bänniä USA:n markkinoille?

Kevään kurssihuipuista kurssi on puolittunut.Mikäli näitä sakkoja tulee muualtakin kuin USA:sta tulee yhtiön kurssi laskemaan edelleen. Mikäli sakkoja ei tule muualta ja mikäli USA:n sakot jäävät odotettua pienemmiksi, voisi nyt ehkä olla oston paikka. Tosin VW konsernia tuntuu vaivaavan TSI ja DSG laatuongelmat, ne voivat vielä aiheuttaa isoja kustannuksia. Mitä arvelette?

Saa nähdä ovatko muutkin autovalmistajat syyllistyneet samaan.

Advertisements

Tags:

2 Responses to “Volkswagen jäi kiinni päästöhuijauksesta, kurssi syöksyy”

  1. osinkokuningas.com Says:

    Hei, kyllä nyt imago on kokenut suuren kolauksen, varsinkin jos tuomitaan isoihin sakkoihin ja on ainut iso autonvalmistaja joka on syyllistynyt tuollaiseen huijaukseen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: