Synkeä Syyskuu!!

Elokuun 6% laskun päälle tuli syyskuussa oikein 7% romahdus salkkuuni. Kyllä markkina antoi kunnon opetuksen ja syötti turskaa oikein ahtopaineella. Kun indeksit laskivat seuraavasti: OMX Hex -4%, S&P500 -2.6% ja Nasdaq -3.3% niin voi todeta että indeksisijoittaminen olisi sopinut mulle paljon paremmin syyskuussa.

Syyskuun sankariosakkeet (ihme kyllä sellaisiakin löytyi):

 • Nokian Renkaat +20%
 • Nokia +9%
 • Robit +3%

Syyskuun luuseriosakkeet (karmea lista):

 • Sandvine -28%. Miksi en myynyt kun olin tässä osakkeessa 60% voitolla???? Oli jo kertaalleen sormi myyntinapilla, hinta asetettu mutta jätin painamatta. Perkele.
 • Softbank -20%. Teki laskusta euromääräisesti suurimman osan. Suli salkkuni suurimmasta sijoituksesta 2. suurimmaksi
 • Cargotec -13.5%. SIsäpiiri on ostanut laskusta huolimatta tai ehkä juuri siksi.
 • Oshkosk -14%. Tätä voisi vaikka napata lisää salkkuun
 • Brasilia (EWZ) ETF -12%. AIna kun luulee että tämä on pohjalla, se löytää keinon päästä vielä alemmas
 • Fortum -9%. Osinkotuotto alkaa olla seuraavaksi pariksi kolmeksi vuodeksi 10% luokkaa.
 • Venäjä (RSX) ETF -7%. Miksiköhän tätä edes ostin?
 • PKC Group -6%. Laskustaan huolimatta nousi salkkuni suurimmaksi

Syyskuussa käytin alelaarin tarjoukset ja vedin sisään seuraavat putoavat puukot: PKC ja Fortum sekä Googlea, Nokiaa ja Robitit (halvemmalla mitä elokuussa myin). Mitään en myynyt. Nyt jälkiviisaana voi vaan sanoa että kumpa olisin ostanut elokuun lopun ja syyskuun ostokset kaikki vasta aivan syyskuun lopulla. Tai no ei aivan kaikki sillä Nokia, Nokian Renkaat ja Robit on olleet hyviä ostoksia.

FED ei odotetusti nostanut korkoja ja siitä se pahin laskurytinä oikeastaan alkoi. Tarvii sanoa että pienoinen yllätys minulle mutta markkina opettaa. Ehkä joulukuussa se koronnosto tulee, tosin jos osakemarkkina tähän malliin rytisee alas, ei kyllä korotkaan tule nousemaan. Niin tältä se syyskuu näytti salkulleni:

Osakesalkku_2015_syyskuu

Markkinatilanne on sellainen että lokakuussa voidaan päätyä kovaan laskuun tai kovaan nousuun tai sitten jäädään likimain samoille tasoille kuin syyskuun lopulla. Hieman savolaiselta markkinatilanteelta siis vaikuttaa. Salkussa on vielä hieman hieman käteistä jäljellä, ostopaikkaa niille pitäisi kai katsoa.Toisaalta pelottaa ostaa markkinoilta mitään. Se voikin ehkä olla ihan hyvä merkki sillä silloin yleensä tekee parempia ostoja kuin silloin kun osto tuntuu todella hyvältä ja olo on tyynen itsevarma. Kun katson omia sijoitustilastojani niin kahden tälläisen näin voimakkaan laskukuukauden jälkeen ei ole kuin kerran tullut laskukuukautta tuohon perään.Tuo tapahtui vuonna 2008. Blogin vanhoja juttuja lukemalla löytää.

Onnea matkaan kanssasijoittajat lokakuun myrskyissä!

Advertisements

Tags: , , , , , , , , , , , ,

4 Responses to “Synkeä Syyskuu!!”

 1. osinkokuningas.com Says:

  Kyllä se aurinko paistaa risukasaankin. Itsekin olen reilusti tappiolla sillä tulin kunnolla markkinoille vasta viime vuoden tammikuussa.

 2. Aargh! Says:

  Mun salkku jatkoi nihkeällä nollalinjalla systemaattisesti koko kuun, mihin kai pitää tässä tilanteessa olla ihan tyytyväinen. Suurennuslasilla joutuu arvonmuutosta etsimään.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: