Ei taida FED ihan vähään aikaan nostaa korkoja!

Ensin tuli pettymys teollisuuden ostopäälliköiltä. Lukema 50.2 lokakuulle on hyvin hyvin lähellä 50:n rajaa joka merkkaa sitä kasvaako teollisuustuotanto vaiko ei. Indeksi on ollut yli 50:n jo 33 kuukautta putkeen mutta nyt aletaan olla niin lähellä rajaa että mahtaako marraskuussa putki päättyä? Erityisesti tilauskanta näyttää huolestuttavalta. Viimeksi alle 50 on oltu marrakuussa 2011, mikä jäi lopulta vain yhden kuukauden piipahdukseksi alle 50:n. Tässä vanha bloggaukseni ISM PMI indeksistä vuodelta 2009. Tässä linkki historiadataan.

Tässä hyvä kuva ISM PMI indeksi versus S&P500 indeksi. Ja toinen kuva jossa on ISM PMI indeksi versus S&P500 indeksin yhtiöiden liikevaihdon kehitys. Ja uusin kuva ISM PMI versus USA taantuma. Osakkeet ovat nyt ennakoineet ISM PMI:n laskevan alle 50:n ja toki myös Kiinan ongelmia jne.

Myöhemmin julkistetut työllisyysluvut tuottivat myös pettymyksen. Uusia työpaikkoja maatalouden ulkopuolelle syntyi vain 142 000 kun odotus oli 203 000. Ja myös elokuun tehdastilaustilastot olivat odotuksia huonommat. Laskua tuli 1.3%.

Näinköhän FED loppuvuonna korkoja nostaa? Näinköhän ISM PMI painuu alle 50:n ja taantuman todennäköisyys USA:ssa alkaa olemaan korkea?

Advertisements

Tags: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: