DELL ostaa EMC:n 65 miljardin dollarin jättikaupalla

Viime viikon lopulla alkoi huhut ja torstaina oli jo niinkin tarkkaa tietoa että kauppahinta tulee olemaan 27 dollaria per EMC:n osake ja osakekurssihan nousi näistä huhuista 4% juurikin tuonne 27 dollarin nurkille. Mietin silloin että melko pienellä preemiolla lähtee ja että onkohan tässä koko totuus ja kannattaisikohan vielä ostaa? No, olisi kannattanut kun ostohinta on 33.15 dollaria osakkeelta. Käteisenä maksetaan 24.05 dollaria EMC:n nykyisille osakkeenomistajille ja päälle tulee vielä 9.10 dollarin edestä osakkeita EMC:n VMWare osuuden mukaisesti.

Minä myin omat EMC osakkeeni pois maaliskuussa. Sain niistä silloin noin 25.3 dollaria osakkeelta. Myymisen jälkeen tilille napsahti vielä yhdet EMC osingot. Näköjään olisi kannattanut pitää osakkeet ja myydä vasta nyt.

DELL:stä tulee aika iso ja monella eri IT-alan sektorilla toimiva firma. Mitenkähän focus mahtaa toimia? Mitenkähän VMWaren tulos mahtaa kehittyä OpenStackin puristuksessa?

Näyttäisi pre-markkinalla tämän yritysoston myötä EMC:n kurssi olevan noin 29 dollaria (3.7% nousua) ja VmWaren kurssi olevan 6.3% laskussa. Ilmeisesti VMWaren valuaatio on pettymys. EMC omistaa siitä siis noin 80%

Tags: , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: