Hieno comeback lokakuussa!

Lokakuussa nähtiin hieno comeback osakkeissa elo- ja syyskuun roiman laskun jälkeen. Nousun polttoaineena oli mm. ennakointi sille että FEDin koronnostojen aloitus siirtyy ensi vuoteen sekä EKP:n elvytys. Ja toki 3Q tuloskausi toi monia iloisia yllätyksiä. Salkkuni arvo nousi lokakuussa hieman vajaa 11% ja lisärahasta putsattu tuotto oli runsaat 10%. Vastaavasti OMX HEX Cap nousi 9.6%, Nasdaq 9.4% ja S&P500 8.3%.

Lokakuu näytti kuvana tälläiseltä:

Osakesalkku_2015_lokakuu

Lokakuun sankariosakkeet:

 • Cargotec +33%. Mahtava suoritus!!
 • Softbank +23%
 • Google (Alphabet) +17%
 • Sandvine +16%
 • Oshkosh +13%
 • Nokia 11%

Lokakuun luuseriosakkeet:

 • Robit -0.67%

Lokakuun tuotto olisi ollut vielä muutaman prosentin parempi jos en olisi mennyt myymään Nokian Renkaita pois viime viikolla. Todella erinomaisen 3Q tuloksen jälkeen Nokian Renkaiden osakekurssi nousi perjantaina 16.25% 34.33 euroon. Oma myyntihintani oli siis noin 29.3 eli nousua tuohon oli perjantaina tullut 17%. Tällä kertaa olisi kannattanut olla tekemättä yhtään mitään eikä luulla olevansa markkinaa fiksumpi. Harmittaa. Samoin tuottoa olisi parantanut Cargotecin lisätankkaus ennen vahvaksi osoittautunutta tulosjulkistusta. Sitä vähän pohdin pariin otteeseen mutta se sitten jäi tekemättä. Ostin sitä sitten lisää tulosjulkistuksen jälkeisenä päivänä. Joka tapauksessa lokakuun tuottoon ja indeksien lyömiseen pitää olla tyytyväinen kahden edelliskuun rämpimisen jälkeen.

Lokakuussa ostin lisää siis Cargotecia ja Nokiaa. Ja myin Nokian Renkaita. Osinkoja ei tullut.

Marraskuulle uskon kurssien nousevan edelleen. Tosin ihan alku voi olla hermoilua jälleen kerran Kreikan sekä USA:n velkakaton takia (siksi varmaan perjantaina USA:ssa indeksit tulivat aivan lopussa reippaasti alas). Vuoden vaihde ja parhaimmat nousukuukaudet ovat edessä.

Tags: , , , , , , , , ,

11 Responses to “Hieno comeback lokakuussa!”

 1. Aargh! Says:

  Hermoilu ei johtunut ainakaan velkakatosta. Se heitettiin nimittäin roskikseen koko Obaman loppukaudeksi. John Bohnerin läksiäislahja Paul Ryanille (katto poistettiin käytöstä vuoteen 2017 saakka, eli sen puolesta rajaa velkaantumiselle ei ole). Jo ennen perjantaita oli selvää että laki menee läpi pääasiassa demokraattien äänillä.

  Minullakin oli hyvä kuukausi ja uudet ATH lukemat, kun heinäkuun huipuista mentiin läpi että heilahti.

  • Laimea Silli Says:

   Ok, mulla oli väärää tietoa sitten. Mulla on ATH lukemiin vielä matkaa. Toivottavasti nousu jatkuu

 2. Aargh! Says:

  Vähän aikasemmin päätin realisoida pienet turskat Kanadasta ja siirtää rahat kotimaahan. Jenkkilän lappuja en ole vielä lähtenyt myymään kun olen uskonut että vaihtokurssi käy vielä lähellä pariteettia. Jos sinne mennään on minulla kyllä pienoinen ongelma, koska silloin dollari olisi jo aikasta lailla yliarvostettu vs. euro (ainakin PPP:pohjalta). Joutuisin kotiuttamaan voittoja ja keksimään rahalle uuden kodin muilta valuutta-alueilta 🙂 Paha rasti.

  Salkun suhteen marraskuu on alkanut deja vu, all over again -feeliksissä. Kurssit laskeneet vähän mutta dollarin nousu on pitänyt salkun paikallaan uusien ATH lukemien ympärillä.

  Kanadasta vapautuneilla fyrkillä oli pakko ostaa vähän Fortumia alelaarista. Eli olin siinä kassajonossa muiden tuulipukujen kanssa. Onneksi sentään tätä lappua omistaa mm. Oldenburg joten ei tarvitse ihan niin paljon punastella bullero-lappua salkussa 😉

 3. Aargh! Says:

  ilmeisesti olisi kannattanut antaa tuulipuvun kuivua kunnolla ennen kuin säntää ostoksille. Fortumin alennusprosentit senkun paranee!

  • Laimea Silli Says:

   Alkaa olemaan aika halpaa kun kassan arvon poistaa markkina-arvosta. Mutta sehän ei sinällään laskua estä. Markkina aina liioittelee sekä laskuissa että nousuissa.

 4. Aargh! Says:

  Joo, kyllä rupeaa houkuttelemaan pieni Fortum lisäys näillä hinnoilla.

  Siitä on toista vuotta kun olen tätä lappua omistanut, mutta alle 14€ aloitin nyt sitten ostot viime viikolla. En saa omasta laskimestani mitenkään noin matalaa hintaa ulos. Kun hinnasta vähentää nettokassan on minusta tuohon hinnoiteltu jo hyvin synkkä tulevaisuus sisään.

  Tulen lisäämään lappua sitä mukaa kun saan vapautettua pääomaa muualta ja hinta laskee lisää. Pidemmän aikavälin dynamiikka ei Fumin suhteen ole minusta ollenkaan niin synkkä kuin aina vaan paria seuraava kvartaalia tuijottava markkina hinnoittelee.

 5. Aargh! Says:

  Tavallaan Fortumin osto on kyllä minun tapauksessani vain sen myöntämistä etten ole viime aikoina löytänyt uusia erityisen houkuttelevia kohteita.

  Arvonmääritys 12% tuottovaatimuksella antaa minulle luvan käyttää Fortumia rahojen parkkipaikkana/korkosijoituksena kunnes markkinat korjaavat houkuttelevammalle tasolle tai löydän jotain erityisen kivaa. “Korkotuotto” on lapulla varsin kiva ja näen pysyvän pääoman menetyksen riskin tällä hintatasolla varsin pienenä. Käteisessäkään ei huvita olla ennen perinteistä joulupukkirallia ja tammikuun ylennysmyyntejä 😉

  • Laimea Silli Says:

   Minä näen, samoin kuin sinä, Fortumin erittäin halpana sijoituksena ja uskon että Fortum osaa sijoittaa isot käteisvaransa tuottavasti ja tulevaisuudessa voitot tulevat siis selvästi kasvamaan. Myös osa kassasta voi palautua lisäosinkoina.

   Huomenna voi kyllä osakkeet laskea alkuun reippaasti Pariisin iskujen takia.

 6. Aargh! Says:

  Ostokelit parani!

  • Laimea Silli Says:

   Joo, Helsingissä. USA:ssa kurssit nousi. Mulla on ollut todella kiireistä, ei ole ehtinyt tekemään osakkeiden suhteen mitään. Ostaa pitäisi kyllä jotain

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: