Softbankin joulukvartaalin parasta antia oli Sprint

Softbank julkaisi joulukvartaalinsa (fiscaalinen 3Q) tuloksen 10.2 ja sen parasta antia oli Sprint. Linkki presentaatiomateriaaliin. Sivulla 18 nähdään ehkä parhaiten Sprintin käänne mitän tuleee EBITDAan. Käänne näyttää hyvin samanlaiselta mitä Softbank sai aikaan Japanissa ostettuaan Vodaphonelta mobiilioperaattoritoiminnot ja laitettuaan toimeksi (kuten sivulta 67 näkee). Yhtä vaikuttava on sivulla 19 esiteltyä käänne EBIT:ssä. Softbankin ohjauksessa Sprint on nyt saanut käänteen aikaan, asiakasmäärät kasvavat, asiakastyytyväisyys on parempi, verkko on parempi ja sen operointi tehdään kustannustehokkaammin. Sprintin kustannuksia karsitaan kuluvana vuonna vähintään kahdella miljardilla eli tänä vuonna syntyy kertaluontoisia eriä mutta jo ensi vuonna voittoa pitäisi syntyä huomattavasti enemmän kuin nyt kuten sivulta 38 voi nähdä.

Ali Baban kasvu on jatkunut vahvana. Vuoden takaa liikevaihto kasvoi 32% ja mobiilisivun kautta tapahtunut kaupankäynti kasvoi peräti kolminkertaiseksi mikä johtuu lähinnä maaseutumaisen Kiinan innostumisesta nettikauppaan. Myös voitot kasvoivat 25% vuoden takaa.

Osake on tänä vuonna laskenut viime vuoden lopun 46.55 eurosta Saksan pörssissä perjantain 40.6 euroon. Pari viikkoa sitten kurssi kävi alle 35 euron. Toivottavasti kurssi tästä jatkaa nousuaan. Potentiaalihan osakkeessa on: Sprint, Ali Baba ja muu e-commerce omaa hyvän potentiaalin kasvattaa tulosta ja liikevaihtoa.

Advertisements

Tags:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: