Robit tiedotti 1Q myyntinsä laskeneen 12%

Robit tiedotti 1Q myyntinsä laskeneen 12% ja markkinatilanteen jatkuvan haastavana. Eipä sinä se enempää sitten vaadittu, laitoin osakkeet myntiin pienellä tappiolla.

Tags: ,

4 Responses to “Robit tiedotti 1Q myyntinsä laskeneen 12%”

 1. Jyka Says:

  Käyt paljon kauppaa. Oletko arvioinut kuinka paljon saat yli(tai ali)tuottoa indeksiin verrattuna verot ja kaupankäyntikulut huomioiden?

  • Laimea Silli Says:

   en mä kyllä mielestäni käy paljon kauppaa. Aika harvakseltaan on tänä vuonna menty. Tässä mainitussa tapauksessa kun liikevaihto laskee ja firma ennustaa myös tulevaisuuden olevan haasteellinen, en kyllä näe tuolla arvostustasolla järkeväksi pysyä omistajana. Uskoisin että jos firmaa haluaa omistaa tulevaisuudessa saa osaketta ostaa halvemmalla kuin nyt. Voin olla toki väärässäkin.

   Indeksejä on aika vaikea voittaa. Monesti voisi saada paremman tuoton ihan omistamalla osakeindeksiosuuksia. Tylsäähän se kyllä olisi. Tarkoitushan tässä on yrittää saada ylituotto indeksiin nähden mutta eihän se aina onnistu.

   Ja mitä tulee kysymykseen, niin ei mulla ole kyllä sellaisia tilastoja mitä voisi tässä järkevästi käyttää. Jokaisen kuukauden yhteydessä vertaan salkkuni tuottoa kolmeen eri indeksiin. SIitä nyt katsella läpi. Ne on noita “Salkkukatsauksia”.

 2. Robitti Says:

  Itse möin kanssa pienellä voitolla ja ostan myöhemmin toivottavasti halvemmalla takaisin.

  Tässä on vain se yrityskauppaoptiohommeli, että saa nähdä, josko Robit löytää jotain ostettavaa tai jos joku muu tahtoo ostaa Robitin…

  Saa nähdä, miten käy. Ihan hyvä firma, vaikkakin aika korkeasti hinnoiteltu. Tosin kasvu vie niitä voimia ja syö marginaalia.

  Voi myös olla, että tilaukset vain siirtyivät Q2:lle, eikä sitä tässä kerrottu, mutta itse ehkä odottaisin tulosvaroitusta jossain vaiheessa tästä…

  • Laimea Silli Says:

   Firma on hyvä, alalla on vaan nyt haasteellista ja vaikeaa. Mutta nuo vaikeudet hellittää aikanaan ja kurssikin nousee. Mutta tälläinen ratkaisu tuli tosiaan tehtyä. Yrityostoihin Robitilla on rahaa ja miksei se voisi itsekin päätyä osaksi jotain suurempaa firmaa, kuten vaikkapa Metsoa tai jotain ulkomaista firmaa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: