Brexit tuli, HEX sakkaa huomenna?

Britit sitten päättivät markkinoiden yllätykseksi kansanäänestää EU eron puolesta. Perjantai mentiin auki olevissa pörsseissä rankassa ja laajassa laskussa ja samoin punnan kurssi laski reippaasti. Ja sama on edessä huomenna maanantaina HEXissä.

Oman salkkuni rakenne on nyt sellainen että HEX osakkeiden osuus salkustani on 40%, toiset 40% on kiinni ulkomaisten pörssien osakkeissa ja ETF:ssä ja loput 20% on käteistä. Salkkuni laski perjantaina aika vähän, alle 0.5%. Mutta huomenna lasku voi olla kovempaa. Nyt se kesälaskua varten tehty salkun kevennys nousee arvoon arvaamattomaan ja huomenna varmasti avautuu ostotilaisuuksia ja taidan tosiaan jotain ostaakin.

Sinällään mitään Brexittiä ei tule vielä pitkään aikaan. Mediassa on arveltu että neuvotteluissa saattaa mennä kahdesta kymmeneenkin vuotta ja Britannia parlamentin pitää ensin tehdä omia päätöksiä tämän neuvoa-antavan kansanäänestyksen perusteella. On teoriassa mahdollista että parlamentti ei päätä eroa hakea. Ja jos Englanti päättääkin erota, ei Skotlanti ja Pohjois-Irlanti kenties seuraaa perässä vaan ne ehkä eroavatkin Britanniasta ja pysyvät EU:ssa. Melkoisen sotkun Cameron sai aikaan. Jätti sotkun sitten uudelle myöhemmin valittavalle pääministerille. Markkina ei pidä evävarmuudesta, mutta tosiaan koska mitään Brexittiä ei tapahdu vielä pitkään aikaan lienee markkinan huominen mahdollinen syvä lasku vain mainio ostotilaisuus.

Advertisements

Tags: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: