Brexit syöksi HEXin yli 7% laskuun

Brexit päivä koitti ja kurssit romahtivat laajalla rintamalla. OMX Hex tippui 7.84% ja OXM Hex Cap 7.69%. Oma salkkuni tippui melkein 5%.

Reagoin itse tilanteeseen niin että aloin ostot kesäalennuksiin varatulla rahalla ja tankkasin Cargotecia, Nordeaa ja YIT:tä sekä myös Nokiaa. Seuraavat ostot sitten heinäkuussa, nyt pitää pitää malttaa mieli sillä lasku saattaa jatkua jonkin aikaa. Epävarmuus jatkuu sillä mitään nopeaa ratkaisua tähän tilanteeseen ei ole eikä tule. Ja osakemarkkina vihaa epävarmuutta. Erityisesti finanssimarkkina on paineessa ja tässä on riskinä nyt se että joku pankki menee nurin tai alkaa levitä huhut nurinmenosta ja sitten ollaankin taas finanssikriisissä. On tässä ainekset kasassa isompaan ja syvempäänkin kuoppaan ja varmasti spekulantit sellaisen haluavatkin hyötyäkseen maksimaalisesti tilanteesta.

Tunti aikaa USA:n pörssien sulkeutumiseen ja kurssit menevät rauhallisesti sivusuuntaan 1-2% laskussa. Saa nähdä nähdäänkö lopussa ylösveto tai päättö päivän pohjiin. Se voi määrittää miten huomenna Aasia ja Eurooppa avaavat.

Kyllä hienon sopan saivat aikaan nuo britit.

Advertisements

Tags: , , , ,

3 Responses to “Brexit syöksi HEXin yli 7% laskuun”

 1. Osinkokuningas Says:

  Näinpä näin, Nordea olisi ihan mukavan hintainen.

 2. Jussi Says:

  Miksi ostat vain suomessa noteerattuja firmoja, joiden laatu on kansainvãlisessä vertailussa parhaimmillaan keskiluokkaa?

  Esim alfa laval, skanska, shb ja cisco ovat mainitsemiasi firmoja valovuosia edella laadussa. Noissa firmoissa riittaa etta ostat ja unihdat ne vuosikymmenien ajaksi.

  • Laimea Silli Says:

   “miksi ostan vain Suomessa noteerattuja firmoja”? Salkustani noin 40% on kiinni ulkomailla noteeratuissa ulkomaisissa firmoissa ja ETF:ssä.

   En nyt tiedä miten tuo Cisco ja Nokia mielestäsi vertaantuu mutta tänään ne eilen ostamani Nokian osakkeet nousivat 5.7%. Paljonko se Cisco nousi? En osaa kommentoida mitään noista mainitsemistasi muista firmoista. En ole perehtynyt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: