Salkku nousi ennätykseen kesäkuussa

Salkkuni arvo nousi toukokuussa vajaa 4% ja kesäkuussa nousu jatkui vajaan 1.5% (+1% ilman pääoman lisäystä)  verran mikä tarkoittaa neljättä peräkkäistä nousukuukautta kompensoiden joulu-helmikuun surkean menon. Kesäkuussa salkkuni nousi itseasiassa ATH arvoon. Kesäkuussa OMX Hex Cap laski 1.6%, Nasdaq laski 2.12% ja S&P500 nousi 0.1%.

Tältä näytti kesäkuu:

Kesäkuu2016

Salkun sankariosakkeet:

 • EWZ (Brasilia) ETF +18%
 • Nokia +9% (ostohinnasta)
 • Cargotec +5%
 • YIT +4%
 • RSX (Venäjä) ETF +4%
 • Oshkosh +4%

Salkun luuseriosakkeet:

 • Nordea -14%
 • Google -6%
 • Sandvine -5%
 • PKC -4%

Britannia järjesti kansanäänestyksen EU jäsenyydestä ja markkinoiden ja jopa irtautumista ajaneiden poliitikkojen yllätykseksi irtautuminen EU:sta eli Brexit voitti ja ehkä muutaman vuoden päästä kenties osiin hajonnut Britannia eroaa EU:sta (ilman Skotlantia ja Pohjois-Irlantia?) tai sitten se ei eroa. Kukaan ei tiedä. Markkina inhoaa epävarmuutta ja siksi kurssit laskivat voimakkaasti Brexit äänestyksen jälkeen. Minä katsoin sen ostotilaisuudeksi ja tankkasin Cargotecia, Nordeaa, YIT:tä ja Nokiaa. Tuon päivän jälkeen kurssit nousivatkin voimakkaasti koko loppukuun ja nousu nosti salkkuni uuteen ennätykseen.

Osinkoja salkkuun tuli Oshkoshilta, Softbankilta ja EWZ:lta.

Rahaa jäi vielä jäljelle näistä tankkauksista huolimatta ja jatkanen ostoja heinäkuussa. Näyttäisi olevan uudet hermoilut taas menossa, nyt ilmeisesti Italian pankeista ja Britannian asuntomarkkinoista. Uskon että markkina tulee edelleen jatkamaan nousussa mutta näitä väliaikaisin laskuja tullaan näkemään.

Advertisements

Tags: , , , , , , , , , ,

2 Responses to “Salkku nousi ennätykseen kesäkuussa”

 1. Aargh! Says:

  Oma salkku on vielä karvan verran pakkasella vuoden 2016 osalta, kiitos ennenaikaisten Nordea-ostojen. Olin ulkomailla ja ajatukset ihan muualla kuin markkinoilla kun Brexit iski. Harmittaa kun ei ollut riittävästi käteistä salkussa, että olisin voinut kunnolla hyödyntää ostopaikat. No, aina ei voi onnistua.

  Aika monta vuotta putkeen on kyllä kannattanut varata kunnolla käteistä kesä-aleen. Sulla oli tällä kertaa pelimerkit paremmin laudalla 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: