Softbank osti ARMin

Softbank ilmoitti ostavansa brittiläisen siruvalmistaja ARMin 32 miljardilla dollarilla. Tähän firma tarvitsi rahaa ja myi siksi Supercell omistuksensa ja kevensi Ali Baba omistustaan. Brexit ja punnan halventuminen tuli mukavaan saumaan Softbankin kannalta. Ostohinta maksetaan käteisellä 21.5 miljardin dollarin edestä ja uutta lainaa otetaan 9.5 miljardia dollaria.

Kasvupotentiaalia on erityisesti mobiililaitteissa, verkkolaitteissa ja IOT laitteissa. Mutta ARMin markkina-arvo ja PE-luku on melko kova, 67. Saa siinä kasvua tullakin että tämä ostos kannattaa. Softbank aikoo investoida isosti ARMiin ja mm. tuplata henkilöstömäärän UK:ssa.

ARMin voitot ovat kasvaneet reilusti joka vuosi vuodesta 2009 ja viime vuonna vauhti vaan kiihtyi. Voittoa syntyi 661 miljoonaa dollaria viime vuonna. Kannattaa lukaista tämä materiaali läpi.

Markkina antoi kaupalle tuomionsa ja Softbankin kurssi on nyt kahdessa päivässä laskenut noin 10%. Liian kalliilla osti tai sitten markkina ei ymmärrä. Itse kallistuisin tuohon ensimmäiseen vaihtoehtoon.

 

Advertisements

Tags: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: