Hippileiri listautuu pörssiin!

Räväkkä otsikointi takaa näkyvyyden? Tunnustan heti alkuun: fanitan Vincitin perustajaa Mikko Kuitusta. Entisessä työpaikassani oli alkuvuodesta tilaisuus jossa hän kävi piti esittelemässä firmaansa, sen toimintatapoja ja kulttuuria ja se mitä Mikko kertoi oli kuin keidas janoisen autiomaassa. Myöhemmin tänä kesänä vierailin Vincitin avoimien ovien tilaisuudessa jossa yhtiö esitteli projektejaan ja toimintatapojaan ja tarjoili ilmaisen lounaan. Positiivinen mielikuva yhtiöstä vahvistui. Ja olen toki lukenut aika monta juttua eri medioissa yhtiöstä, yhtiöhän on valittu sekä Suomen että Euroopan parhaaksi työpaikaksi. Se fanituksesta.

Vincit aikoo siis listautua First North listalle ja listautumismateriaali löytyy täältä. Pääpoimintoja:

 • Listautumisannin myötä osakkeiden määrä voi nousta enimmillään 11 miljoonaan osakkeeseen mikä 4.2 euron yleisöantihinnalla tarkoittaa 46 miljoonan euron markkinarvoa.
 • Yhtiön viime vuoden liikevaihto oli 26 miljoonaa euroa ja liikevoittoa syntyi hyvällä 21.3% marginaalilla 5.5 miljoonaa euroa. Tulos oli 4 miljoonaa euroa. PE-luku on siis todella maltillinen 12. Kuluvana vuonna fuusio Javerdilin kanssa on hieman rasittanut kannattavuutta, mutta tämä lienee ohimenevää. Karo Hämäläinen arvioi että kuluvan vuoden PE olisi noin 15 mikä ei ole paha lukema kasvavalle ja kasvualalla toimivalle firmalle. Uskoisin että näillä spekseillä anti tullaan ylimerkitsemään roimasti. Vähintään 200 osaketta on kuitenkin yleisöannissa tarjolla.
 • Yhtiö teki vuonna 2015 liikevaihtoa per työntekijä 122 000 euroa. Tällä hetkellä työntekijöitä on 300 jolloin liikevaihtoa viivoitinanalyysillä syntyy 36 miljoonaa euroa. Vincitin maine on kiirinyt ja se pystyy valitsemaan työntekijänsä alan parhaimmistosta. Viime vuonna hakijoita oli 956 joista 77 palkattiin.
 • Omavaraisuusaste on nyt 36%
 • Yhtiö aikoo jakoo tuloksestaan osinkoina 30%

Osallistuin juuri yleisöantiin. Anti voidaan keskeyttää jo huomenna kello 16:30, joten jos haluaa osallistua tähän kannattaa toimia ennen sitä mikäli haluaa olla varmuudella mukana.

Advertisements

Tags:

2 Responses to “Hippileiri listautuu pörssiin!”

 1. Osinkokuningas Says:

  Jess samat sanat. Kohta näkee paljon sitä herkkua lopulta riittää ;D

  • Laimea Silli Says:

   “Moninkertainen ylimerkintä…” melko odotetusti. Toivottavasti nyt edes puolet saisi siitä määrästä mitä merkkasin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: