Ericsson törmäsi seinään 3Q:lla

Ericssonin B-osake tippui tänään noin 19% ja Nokian osake vajaat 5% Ericssonin annettua 3Q:ta koskevan tulosvaroituksen. 2Q tulos oli jo huono, ja 3Q oli vielä huonompi.Pääkohdat varoituksesta:

  • Liikevaihto tippui vuodentakaisesta 14%. Erityisesti verkkobisnes sakkasi pahasti: 19%
  • Bruttokate vain 28% (34%). Huonoin vuosikausiin kun katsoo tätä vertailusarjaa.
  • Operatiivinen voitto surkea 0.3 miljardia kruunua (5.1 miljardia kruunua) pitäen sisällään kertaluonteisen 1.3 miljardin kruunun uudelleenjärjestelykulun.
  • Trendi tulee jatkumaan tälläisenä lyhellä aikavälillä

Ericssonin kommentti: “The negative industry trends from the first half of 2016 have further accelerated, impacting Q3, 2016 numbers primarily in Segment Networks. The sales decline was mainly driven by markets with weak macro-economic environment such as Brazil, Russia and the Middle East, impacting both coverage and capacity sales in those markets. In addition, capacity sales in Europe were lower following completion of mobile broadband projects in 2015.

Oma näkemykseni on että langattomissa verkoissa on menossa useamman vuoden mittainen investointitaantuma, sillä 3G ja 4G verkkoinvestoinneissa kasvu on kääntynyt negatiiviseksi ja operaattoreiden 5G investoinnit alkavat vasta muutaman vuoden päästä. Ericsson on nykyään Nokian fuusioiduttua ALUn kanssa riippuvaisempi langattomista verkoista kuin Nokia, mutta molemmat firmat kyllä kokevat saman markkinatuskan. Ilmeisesti Huawei on kuitenkin edelleen pystynyt, antamiensa lukujen mukaan, kasvamaan ja ilmeisesti ottamaan markkinaosuutta. En omista Nokiaa enkä Ericssonia ja en näe mitään syytä omistaakaan lyhyellä aikavälillä ainakaan mitä tulee verkkopuolen liiketoimintaan.Molemmilla yhtiöillä on isot säästöohjelmat menossa ja voi olla että niitä kiihdydetään ja kasvatetaan mikä luonnollisesti aiheuttaa lisää kertaluonteisia kustannuksia.

Nokialla on tietysti musta hevonen: Technologies jonka kamera- ja terveystuotteet ja mitä sieltä nyt onkaan tulossa voi auttaa osaketta. Patenttibisneksessäkin voi olla kasvua tulossa. Mutta suurimalla painolla yhtiössä on verkkomarkkina joka on nyt taantumassa. Let’s be careful out there.

 

Advertisements

Tags: ,

One Response to “Ericsson törmäsi seinään 3Q:lla”

  1. Osinkokuningas Says:

    Aika suuri päiväpudotus =)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: