PKC, salkkuni murheenkryyni

Minä jo ehdin ajatella että tämä tuloskausi menee putkeen. Onnistuin myymään Cargotecit loistavalla ajoituksella ja YIT myyntikin meni ihan mukavasti. Google, Valmet ja Nordea tekivät hyvän tuloksen. Softbank (7. marraskuuta) ja Nokian Renkaat (1. marraskuuta) nyt ainakin ovat vielä raportoimatta. Mutta takaisin PKC:hen ja tuloksen pääkohtiin:

  • Hyvä kehitys jatkui liiketoiminta-alueilla pois lukien Pohjois-Amerikka, missä kevyen ajoneuvo-ohjelman alas- ja ylösajon lisäkustannukset vaikuttivat negatiivisesti katsauskauden lopussa. Meksikon Torreonin tehtaan erään kevyen ajoneuvo-ohjelman mallimuutoksen epäonnistuneesta tuotannon alas- ja ylösajosta seurasi noin 4,5 milj. euron lisäkustannukset nettona kauden lopussa.
  • Liikevaihto ja – tulos laskivat selvästi 3Q:lla pääosin juuri yllämainitusta syystä sekä Pohjois-Amerikan raskaiden kuorma-autojen myynnin laskun takia.
  • 3Q liikevaihto oli 198 miljoonaa euroa (212 miljoonaa). Laskua 6.5%
  • 3Q EBITDA oli 11.2 miljoonaa euroa (15.2 miljoonaa). Laskua 26.6%
  • 3Q EBITDA % oli 5.6% (7.2%)
  • 3Q Operatiivinen voitto oli vain 0.5 miljoonaa euroa (5.4 miljoonaa). Laskua 91%

PKC tavoittelee edelleen 1.4 miljardin euron liikevaihtoa vuonns 2018 ja EBITDA % olisi yli 10%. Toteutuessaan tuo tulisi merkittävästi nostamaan osakekurssia. Tänä vuonna liikevaihto tulee olemaan noin 850 miljoonaa euroa ja EBITDA on noin 7%.

Kannattaa lukea myös 3Q esitysmateriaali.

PKC:ta on salkussa, ikävä kyllä. En ole aikeissa myydä. Toivon että PKC saisi homman taas toimimaan ja osakekurssi nousisi.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: