Nokian CMD pääkohdat

Nokia piti tänään CMD tilaisuuden ja tässä tiedote. Eipä tuolla oikein mitään yllättävää infoa ollut. Pääkohtia:

  • Verkoissa päämarkkina kasvaa 1% keskimääräisellä vauhdilla seuraavien viiden vuoden aikana. Itse uskon että seuraavat pari vuotta kasvu on miinusmerkkistä ja sitten etumerkki vaihtuu ainakin muutamaksi vuodeksi 5G investointien takia. Mutta verkot eivät tule olemaan kasvuraketti.
  • Nokia uskoo kasvavansa nopeammin kuin verkkomarkkina kasvaa eli uskoo kasvattavansa markkinaosuuttaan.
  • Liikevoittoprosentti haarukassa 10-15% pitkällä aikavälillä
  • Ensi vuonna liikevaihto laskee muutaman prosentin ja liikevoitto% on 8-10%
  • Nokia aikoo hakea verkkopuolella lisäkasvua rinnakkaismarkkinasta joka kasvaa Nokian arvion mukaan 13% vuosivauhdilla seuraavat viisi vuotta. Rinnakkaismarkkinan koko on tosin vain 10% Nokian nykyisestä pääverkkomarkkinasta. Rinnakkaismarkkina kattaa verkkojen myynnin seuraaville sektoreille: energia-sektori, kuljetusliiketoiminta, julkiset palvelut, suuret teknologiayritykset ja internettoimijat.
  • Lisenssibisnestä pyritään laajentamaan uusille alueille kuten autoteollisuus (kun autoihin tulee sisäänrakennettuna enemmän datayhteyksiä ja Infotainment ratkaisuita sekä luonnollisesti IOT-bisnekseen jossa Nokia itsekin pyrkii olemaan mukana.
  • Ensi vuoden osinko on 0.17 euroa millä osinkotuotoksi muodostuu 4.5% nykykurssilla 3.81 euroa (kurssi laski tänään 3.8%)

Hyvä osinkotuotto tukee Nokian osaketta, mutta kasvu on minimaalista ja siten kurssinousuvara on melko lailla rajoitettu ellei jotain uutta tule IOT-, kuluttaja- ja terveystekniikkapuolelta. Toki iso jättipottisopimus tai pari patenttipuolelta toisi kivaa kertapotkua. Riskipuolella on verkkomarkkina ja markkinaosuuskehitys siellä joten laskuriskiäkin on kurssissa.

En omista Nokiaa eikä juuri nyt ole ostosuunnitelmia.

Advertisements

Tags:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: