Marraskuussa salkulle nostetta

Salkkuni nousu jatkui marraskuussa ja sen arvo on noussut vuoden alusta nyt 25%. Marraskuussa nousua tuli 1.8%, tosin tuo nousu tuli pääosin pääoman lisäyksen takia. Salkun marraskuun tuotto oli vain 0.4%. Samaan aikaan OMX Hex Cap nousi 0.67%, S&P500 nousi 3,48% ja Nasdaq 2,68%.

Osallistuin marraskuussa DNA:n antiin. Merkkasin 600 osaketta, sain 353 kappaletta. Merkintähinta oli 10.1 euroa ja se oli myös marraskuun päätöskurssi. Eipä nähty Vincitin kaltaista kurssiraketointia ekana päivänä, mutta en sellaista kyllä odottanutkaan. Mutta nousua odotin kuitenkin ja lievä pettymys tämä alun kehitys oli. Hyvää osinkohan tuo maksaa, joten periaatteessa sen voisi vaikka jättää salkkuun muhimaan. Marraskuussa ostin lisäksi Metsoa eli palasin pienen tauon jälkeen omistajaksi.. Lisäksi ostin hieman lisää kahvifuuri JO:ta. Osinkoa salkkuun tuli Sandvinelta.

Salkkuni sankariosakkeet:

 • Oshkosh +31% (Oshkoshin osake tykkää Trumpista! 65% plussalla salkussa plus osingot)
 • Metso +12% (itse tosin en päässyt tuosta noususta nauttimaan kuin pieneltä osin)
 • Nokian Renkaat +12%
 • Valmet +6%
 • Venäjä (RNE) ETF +6%

Salkkuni luuseriosakkeet:

 • Brasilia (EWZ) ETF -16%
 • Kahvifutuuri JO -15%
 • PKC -10%
 • Google -5%

Joulukuussa FED nostanee korkoa, minkä ei pitäisi tulla yllätyksenä markkinoille. Tammikuun alun nousu(?)pyrähdys on edessä ja ehkäpä joulukuussa otetaan jo varaslähtöä nousuun.

Advertisements

Tags: , , , , , , , , , , ,

3 Responses to “Marraskuussa salkulle nostetta”

 1. Aargh! Says:

  Marraskuu ja joulukuun alku on ollut suotuisaa aikaa minunkin salkulleni, nyt tuottolukemat +16,3% YTD. Vähän tulee kaksijakoinen fiilis, pitäisikö vähän keventää nykyistä jokseenkin 100% osakepainoa, vai luotaa joulupukkiin ja tammiralliin? Viime vuoden tammiralli olikin raisu pulkkamäki, josta kesti melkein vuoden toipua.

  Ajoittaminen on tunnetusti vaikeaa. Nyt minulla on useampikin osake, joka on noussut alunperi asettamaani tavoitehintaan, mutta jos markkinoilla on nousupsykologia päällä on myyminen silti ennenaikaista. En taida myydä ennen kuin löydän hyvät vaihtoehtoiset kohteet. Nyt ei uskalla olla pois markkinoilta, vaikka iso osa noususta onkin minusta irrationaalista

  • Laimea Silli Says:

   Niinpä. Markkina on noussut sen verran hyvin että mietityttää nousun jatko. Toisaalta vuosi sitten oli selvää laskua (ainakin omassa salkussa) niin joulu-, tammi- kuin helmikuussakin. Ei kait se nyt kahta vuotta putkeen tule tammikuussa laskua. Sinällään jännä vuosi kun omassa salkussa arvonnousua noin 30% ja tuottoa noin 20% kun alku oli noinkin surkea. Tammikuussa -6.55% ja helmikuussa sen päälle vielä -2.87%.

   Minulla on käteistä 23% jotka pitäisi laittaa pikimmiten osakkeisiin jotta ei missaisi tammirallia. Toisaalta osakkeet on sen verran hinnoissaan että ei sitä tammirallia välttämättä ole tulossa. Kovin vaikeaa on löytää sijoituskohteita.

   Kellään hyviä ideoita perusteluineen?

 2. Aargh! Says:

  Juu, kallista, kallista on. Tai jos ei ole, niin halpuuteen löytyy vähän kaivamalla hyvä syy. Kotiutin voittoja ja parkkeerasin fyrkkaa Koneen osakkeisiin odottamaan hyviä ideoita. Kone ei ole halpa ja Kiina hidastaa tuloskasvua, mutta toisaalta osingot lähestyvät ja velattoman Koneen kassa meinaa haljeta liian käteisen paineesta. Lisäosingon vaara on ilmeinen.

  Lisäosinko nostaisi kurssia vaikka teoreetikot kuinka kiukuttelisivat väärästä noususta.

  Tutkiskelen esim. tämmöisiä :

  Societatea Energetica Electrica SA

  Romanialainen sähköverkko-operaattori. Jokainen voi itse miettiä onko riskiä sopivasti 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: