Se on Normally Börsday huomenna!!!

PKC, tuo salkkuni kiviriippa ja huolenaiheuttaja, antoi tänään ennakkotietoja tuloksestaan. Ihan ennusteisiin ja jopa hiukan paremmin näytti menevän. Ihan jees tuumailin siinä ja meinasi mennä illan pääuutinen ihan sivuun. Nimittäin PKC oli hetkeä myöhemmin tiedottanut näin: “Motherson Sumi Systems Limited (“MSSL”) ja PKC Group Oyj (”PKC” tai ”Yhtiö”) ovat 19.1.2017 solmineet yhdistymissopimuksen, jonka mukaan ne sopivat yhdistävänsä MSSL:n ja PKC:n johdinsarjaliiketoiminnot (“Yhdistymissopimus”). Yhdistymisen toteuttamiseksi MSSL tekee suoraan tai välillisesti kokonaan omistamansa tytäryhtiönsä kautta (“Tarjouksentekijä”) vapaaehtoisen PKC:n hallituksen suositteleman julkisen ostotarjouksen ostaakseen kaikki liikkeeseen lasketut ja ulkona olevat PKC:n osakkeet ja optio-oikeudet, jotka eivät ole PKC:n tai minkään sen tytäryhtiön omistuksessa (”Ostotarjous”). Ostotarjouksessa PKC:n osakkeenomistajille tarjotaan 23,55 euron käteisvastiketta jokaista PKC:n osaketta kohden

Kun PKC:n päätöskurssi tänään oli 15.59 euroa on preemio 51.1%. PKC on salkkuni toiseksi suurin sijoitus. Tiedättekö mitä se tarkoittaa? Rahaa suokuokalla. Oikein kunnon siivuja. Tarkalleen ottaen salkku nousee huomenna vajaa 6%. Tai nousisi jos muut osakkeet eivät liikkuisi mihinkään.

Sijoittamisen tähtihetkiä tälläiset. Yhtä hyvin olisin voinut ottaa tappiot kotiin PKC:sta viime viikolla tai viime vuoden lopulla ja nyt vituttaisi. En voi kiistää etteikö se myynti ole käynyt mielessä. Toisaalta mielessä kävi myös keskihinnan alennustragedian jatkaminenkin eli siis lisätankkaus kuun alussa. Kun en osannut päättää, en tehnyt mitään. Ison voiton ja tappion ero voi olla erittäin pieni. Menestyksekäs sijoittaja altistaa itsensä onnelle ottamalla riskiä ja ostamalla osakkeita. Tai altistaa itsensä tappiolle. Niitäkin tulee aina välillä. Noudattamalla orjallisesti sijoitusoppaiden sääntöjä olisin saanut PKC:sta ne tappiot, tosin ehkä pienet sellaiset. Päätin sensijaan myymisen sijaan ostaa lisää joitakin eriä koska uskoin edelleen yhtiön pitkän tähtäimen näkymiin. Niihin uskoo myös Motherson Sumi Systems Limited. Kippis sille ja huomenna kuokitaan!

Tags: , ,

8 Responses to “Se on Normally Börsday huomenna!!!”

 1. Aargh! Says:

  Onnittelut! Minua hieman harmittaa, koska PKC oli ostoslistallani vahvasta dollarista ja pristyvästä rakentamisesta hyötyvänsä yhtiönä. Ajattelin vain ensin katsoa Q4 tuloksen…No, turha harmitella asiaa jota ei voinut tietää. En ollut ajatellut PKC:tä ostokohteena, enemmänkin ostajana.

  Yli 50% cashiä enkä saa ostopäätöksiä maaliin…

 2. Laimea Silli Says:

  6.5% Sen verran salkku nousi tänään vaikka PKC ei ihan lunastushintaansa 23.55 euroon noussutkaan, vaan 23.43 euroon. En myynyt tänään, voi olla että hoidan myynnin lunastuksen kautta.

  Taisi olla euromääräisesti parhain nousupäivä koskaan salkussani.

  • Doppeli Says:

   Tätä blogia seurailen, vaikka vähän vähissä on nyt ollut kirjoitukset. Sillin innoittamana pääsin itsekin tänään nauttimaan parhaasta päivänoususta sijoittajaurallani, kun luotin myös pkc:n nousuun. Kiitoksia vaan.

   • Laimea Silli Says:

    Eipä kestä 😊

    Bloggausaktiviteetti on kieltämättä ollut viimeisen puoli vuotta aika heikkoa. On ollut kiireitä muuten joten ei ole ollut aikaa sijoittamiseen eikä bloggaamiseen. Ikävä kyllä.

 3. Kivimies Says:

  Hih. Itse otin sitten just saman viikon maanantaina tappiot kotiin, koska oletin laskevan tuloksen jälkeen vielä reilusti. Onnea sinne.

 4. Katsaus sijoitusvuoteen 2017 | Rakas sijoituspäiväkirjani Says:

  […] 2017 parhaimmat sijoitusideani rahallisesti olivat PKC, joka nousi 46% tammikuussa lunastarjouksen siivittämänä, Oskosh, Sandvine. Lunastuksia osui salkkuun muitakin sillä Comptel ja Sandvine lähtivät […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: