Trump aikoo rakentaa muurinsa, aattelin tehdä tuolla vähän fyrkkaa

Trump aikoo tosissaan rakentaa muurinsa Meksikon rajalle. Yksi suurimmista hyötyjistä tuosta muurista on meksikolainen sementtifirma Cemex, mikäli tuo muuri nyt toteutuu. Kun tuota käteistä nyt sattuu salkussa olemaan nappasin Cemexiä salkkuun. Kaupankäyntitunnus on CX ja kaupankäynti onnistuu Nordnetin kautta.

Saas nähdä näkyykö Trumpin muuri avaruuteen saakka.

Tags: , , , ,

5 Responses to “Trump aikoo rakentaa muurinsa, aattelin tehdä tuolla vähän fyrkkaa”

 1. Aargh! Says:

  Hehee, aika hauska sijoitus! Meksiko ei maksa muuria vaan tienaa sillä 🙂

  Minäkin iskin fyrkkaa kiinni osakkeisiin eilen. Ei ole napsahtanut samanlaista jättipottia kuin sinulla PKC:n kanssa, mutta kokonaisuudessaan salkku on tuottanut juurikin tuon 6% vuodenvaihteen jälkeen. Ei paha tammiralli!

  • Laimea Silli Says:

   6% on todella hyvin kun pohjoismaiset pörssit on mataneet nollissa. Onneksi olkoon. Mitäs osakkeita ostelit ja millä perusteilla?

 2. Aargh! Says:

  Käynyt kieltämättä vähän säkä. Puolet tuotosta on USA:n markkinoilta kun tuurilla myin ison satsin osakkeita hintapiikkiin. Niillä rahoilla soppasin läjän Sampoa aika lailla pohjalta eilen, koska Nordean, jota sitäkin on paljon ( noussut yli 5% tänä vuonna) hinnan nousu ei ollut vielä tarttunut Sammon kurssiin ja osinkokiiman huippupäivät lähestyvät. Olin ajatellut Sammon, kuten myös Koneen lähinnä rahan tilapäiseksi parkkipaikaksi. Nyt molemmat ovat tuottaneet kivasti.

  Spekulaatiot nousevista koroista eivät tietysti ole nannaa velkakirjoja holdaaville vakuutusyhtiöille, mutta Sammolla on Nordean ym omistustensa kautta vähän poikkeava profiili.

  Ainoa miinus että tässä tuli nyt nollattua, ja vähän lisää, se Nordea-riskin alentaminen jonka vähän aikaa sitten tein. Sampoa tuli sen verran enemmän kuin mitä Nordeaa myin. Huomisessa osarissa voi siis tulla tuplasti turpaan jos huonosti käy.

 3. Aargh! Says:

  Pelaan Nordean osaria aika isolla panoksella. Toisalta minusta tämä uhkapeli on melko turvallista. Vaikka osari olisi huonohko, estänee molempien (Nordea ja Sampo) lähestyvä suuri osinko pahimman romahduksen. Jos taas hyvä niin pikavoittoja saattaa olla tarjolla.

  Sammon voi laskun sattuessa vain jättää holdiin ja odottaa, kun odottamisesta maksetaan kohtalaisesti. Pahin kustannus on vaihtoehtoiskustannus, jos menettää toisen kohteen paremmat tuotot. Tutkin muutamaa potentiaalista hyvää kohdetta, mutta en ole vielä tarpeeks perehtynyt että uskaltaisin niitä ostaa. Nyt en osannut vastustaa kiusausta vähän pelata.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: