Softbankin 2Q 2018 sujui mainiosti

Softbank julkaisi tänään 2Q 2018 (Fiscaalinen 1Q) tuloksensa. Markkina tykkäsi ja kurssi nousi Saksassa 5.8% 76.89 euroon. Poimintoja:

 • EBIT kasvoi 49%
  • 10% kasvua Japanin operaattoritoiminnoista
 • Koko vuoden ennusteen mukaan liikevaihto ja voitto kasvavat ja Japanin operaattoritoiminnot listataan pörssiin ja tällä tavoitellaan ilmeisesti 90 miljardin dollarin valuaatiota firmalle. Ei nyt ihan mahdottomuus kun DoCoMolla on noin 100 miljardin dollarin valuaatio ja sen markkinaosuus on ollut laskussa. Toki DoCoMo on vielä suurin ja selkeällä keulalla Softbankkiin. KDDI on Softbankkia hieman suurempi. KDDI:n markkina-arvo on noin 70 miljardia dollaria.  Sinällään jos Softbankin Japanin operaattoritoimintojen arvo on 90 miljardia dollaria saa sitten about koko muun Softbankin mukaanlukien Ali Baba, Sprint, Yahoo Japani ja ARM omistukset jne. ilmaiseksi kun koko Softbankin markkina-arvo on 84 miljardia euroa tällä hetkellä.
 • Sprintin kehitys ollut USA:ssa taloudellisesti hyvä
 • ARM kasvaa hurjaa vauhtia

Kun ja jos Softbank listaa 4Q:lla Japanin mobiilioperattoritoiminnot ja jos hinta lähestyy tuota 90 miljardia dollaria tulee osakekurssi nousemaan merkittävästi nykyisestä.

Softbank on salkkuni suurin sijoitus.

Tags: , , , , , ,

7 Responses to “Softbankin 2Q 2018 sujui mainiosti”

 1. Sepi Says:

  Hei mitä kautta olet sijoittanut softbankkiin? Olen itsekin yrityksestä kiinnostunut ja minulla on tili nordnetissä.

  • Laimea Silli Says:

   Nordnetin kautta Saksasta. Ongelmana on se että ostaminen ja myyminen ei enää onnistu netin kautta. Myyminen onnistuu puhelimitse meklarin kautta, mutta ostaminen välttämättä ei.

   softbank on listattu myös USAssa ja toki Japanissa. Ehkä noilla markkinoilla onnistuu myös Nordnetin webbipalvelun kautta normaalisti.

   • Sepi Says:

    Iso kiitos teille. Olette yksi inspiraatioita jotka saivat minut kiinnostumaan sijoittamisesta. Olen tosin vasta aloitellut mutta pikku hiljaa täältä olisi tarkoitus saada kartutettua varallisuutta

 2. Dnlz Says:

  Hei,
  mitkä ovat mielestäsi Softbankin bisneksessä merkittävimmät edut? Käsittääkseni Softbank on robotiikassa huipputekijä? Olen pohtinut Daimlerin (Mersu) tai Softbankin ostamista, vaikka eri alaa ja eri tilanteessa ovatkin enkä ole vielä osannut päättää. Daimler vaikuttaa ainakin aliarvosteltulta, mutta muutkin kaarafirmat ovat olleet laskussa. En osaa arvioida Softbankin hintaa nykyisellään, enkä löydä kunnon analyysia yhtiöstä.

  • Laimea Silli Says:

   Softbank on käytännössä sijoitusyhtiö joka omista osuuksia sadoista erilaisia yhtiöistä. Se ei ole tuoteyhtiö tai palveluyhtiö. Tärkeimmät omidtukset ovat Ali Baba, sprint, Japanin mobiilioperaattoritoiminnot, Japanin Yahoo jne. Japanin mobiilioperaattoria se on listaamassa ja Sprint on fuusioitumassa TMOn kanssa ja nuo tulevat nostamaa kurssia.

   Vaikea tuota on ostaa. Ainakaan Nordnetin kautta ei onnistu

   • Dnlz Says:

    Hei, kiitos vastauksesta. Joo enpä löytänyt mitään mahdollisuutta sijoittaa yhtiöön. Nordnetista tai Nordeasta ei onnistu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: