Helmikuu sujunut hienosti

Tätä kirjoittaessa on salkkuni 5.57% nousussa tammikuun lopulta ja 17.84% nousussa vuodenvaihteesta. Upea vuoden alku. Tänään nousijoita mm. Softbank (+4.61%), joka on raketoinut jo 86.29 euroon Saksassa eli 90 euron tavoitehintani lähestyy kovaa vauhtia. Itseasiassa tätä vauhtia 90 euroa poksahtaa jo huomenna tai viimeistään perjantaina. Kirjoittelin viime viikolla yhtiön massiivisesta takaisinosto-ohjelmasta.

Nokian Renkaita nosti tänään 3.18% edestä huhu mahdollisesti ostotarjouksesta. Todellakin toivon että tätä yhtiötä ei myytäisi ulkomaille vaan että se pysyisi Suomessa ja suomalaisena ja pirkanmaalaisena yhtiönä. Mikäli näin kuitenkin käy, olisi preemion syytä olla vähintään 40-50%. Nokian Renkaat on salkkuni kolmanneksi suurin sijoitus.

Nokia nousi tänään 2.43% 5.57 euroon. Todennäköisesti syynä on Nokian ja Rakutenin solmima sopimus langattoman verkon rakentamiseen liittyen Japanissa. Arvo voi tälläisessä projektissa Japanin kokoisessa maassa olla miljardiluokkaa pelkästään Nokialle ja verkko lienee 4G / 5G tekniikaltaan. Huhtikuussa 2018 Rakuten arvioi investoivansa langattoman verkkonsa rakentamiseen 1.9 miljardia dollaria tänä vuonna ja yhteensä 5.6 miljardia dollaria vuoteen 2025 mennessä. Japanissa on siis kolme mobiilioperaattoria: DoCoMo, KDDI ja Softbank ja nyt Rakuten aikoo neljänneksi.

Joulukuun laskufiilikset on vaihtuneet härkäjuhliin ja karhu löytyy lähinnä lasista. Paitsi että ei sieltäkään, lasin on vallannut Pyynikin Käsityöläispanimon tuotteet.

Tags: , , , , , , ,

2 Responses to “Helmikuu sujunut hienosti”

 1. Riu_2016 Says:

  Tosiaan hyvältä näyttää joulukuun jälkeen. Kannatti mennä täydessä lastissa uuteen vuoteen. Tähän vielä päälle Trumpin tviitti Kiinan kauppasopimuksesta, niin nähdään uudet huiput. Vai kauanko tämä voi kestää – Nalle jo varoitti kuolleen kissan pompusta? Historialliset osingot tulossa, pakkohan niitä on kuitenkin odottaa!
  Alan ehkä vähentää pientä osinkoa tarjoavien yhtiöiden osakkeita. Ja pidän sormeni pois ostonappulalta. Saa nähdä, maltanko.
  Uskotko, että härkä jaksaa painaa vielä tämän vuoden?

  • Laimea Silli Says:

   Se on hyvä kysymys. En oikeastaan osaa sanoa. Ehkä tässä pitää reagoida vain markkinamuutoksiin ja sentimenttiin. Nyt kaikka näyttää äärimmäisen hyvältä, mutta tilanteet muuttuu nopsaan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: