Nordeaan All In?

Olen tänään leikkinyt ajatuksella laittaa Nordeaa lukuunottamatta kaikki muut osakkeeni lihoiksi ja ostaa rahoilla sitten Nordeaa. Nordean osinkotuotto on nykykurssilla 6.52 euroa peräti 10.6% osingon ollessa 0.69 euroa osakkeelta. Laskeskelin että Nordean vuosittainen osinkotuotto koko salkulleni kattaisi kaikki vuosittaiset menoni. Olisin siis vapaa tekemään mitä haluan. Olisihan se melko hauska ajatus tehdä noin, mutta kaiken laittaminen yhden kortin varaan kuulostaa kyllä liian riskialttiilta.

Sinällään Nordean osinkotuottoprosentti ei kauaa pysy noin korkealla tasolla. Vähänkään pidemmässä juoksussa koko osinko puolittuu tai osakekurssi tuplaa. Tai jotain siltä väliltä. Sinällään osingon puolittuessa, olisi osinkotuottoprosentti edelleen korkea 5.3% ja osakkeen arvo voisi aivan hyvin olla nykyisellään. En tiedä millaista romahdusta markkina oikein odottaa Nordealle. Jos tuollaista romahdusta ei tule, tulee Nordean kurssi kyllä merkittävästi nousemaan tulevaisuudessa. Ehkä jopa tuplaamaan. Kaksi vuotta sitten osakekurssi oli 11.6 euroa. Viimeksi osakekurssi näin alhaalla vuonna 2012.

Nordeassa on edelleen se mahdollisuus että se on osa jotain yritysjärjestelyä. Ehkä Gardell yrittää naittaa sen jollakin isommalle pankille nostettuaan ensin tulosta ja kurssia ylemmäs jotta preemio olisi mahdollisimman lihava.

Saatan ostaa lisää Nordeaa, ehkä jo lähiaikoina, mutta kokonaan All In en aio mennä.

Tags:

2 Responses to “Nordeaan All In?”

 1. Mukimies Says:

  Kieltämättä hauskaa ajatusleikkiä Nordeasta. Tuollaisilla tuotoilla riippumattomuus olisi melko helposti saavutettavissa mutta lienee liian hyvää ollakseen totta.

  Toisaalta monet huimapäät tai neuvokkaat osaavat tarttua kiinni tilaisuuksiin kun asiantuntijat varoittelevat. Luulempa että itsekin jatkan tylsää hajauttamista jatkossakin koska en halua kasvattaa riskiä liiaksi keskittämällä pääomia yksittäisiin yhtiöihin.

  Saa nähdä joudunko jälkiviisaana jossittelemaan mikäli Nordean tuotot pysyvät tulevina vuosina aiemman suuruisina. Monesti vahvimmat näkemykset kuullaan yleensä henkilöiltä joilla ei ole sijoituksia laisinkaan mutta suut käyvät yhtenään.

  • Laimea Silli Says:

   Juuri näin. Sunnuntain jälkeen osinkotuottoprosentti on entisestään parantanut kun kurssi on laskenut mm. tuon Tanskan ratsian jälkeen. Mielenkiintoinen tilanne

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: