Reipasta laskua pörsseissä

Eilen oli koko vuoden syvin laskupäivä pörsseissä ja OMX HEX Cap on enää 2.94% vuoden vaihdetta ylempänä. Julkistetut maksoluvut mm. Saksasta olivat huonoja, korkokäyrä on negatiivinen ja kauppasodassa tuli taas uusia käänteitä. Tänään on ollut sitten lievemmän laskun päivä.

Voi olla että se on nyt menoa taantumaan, mutta jotenkin tuntuisi että näin ei kuitenkaan vieläkään käy. Uskon että Trump sopii kauppasodan, vaikka vähän huonommilla ehdoilla ja sokerikuorruttaa sen sitten sopivasti vaalimpanjan viestinnässään mahtavaksi voitoksi, vaikka se ei sellainen olisi. Kiinan ja EU:n talous lähtee toipumaan, epävarmuutta poistuu ja keskuspankit edelleen silti lisäävät elvytystä jotta taantuma ei puske päälle. Jos näin käy tästä kuopasta tulee lyhyt ja osakkeet nousevat vielä uusiin ennätyksiin ennen sitä seuraavaan taantumaa. Voin toki olla väärässä ja se olisi vähän huonompi homma tällä investointiasteelle. Elämme jännittäviä aikoja, niinkuin aina kun osakesijoittamisesta on kyse.

Millaisilla fiiliksillä sinä olet liikkeellä?

Tags: , , ,

7 Responses to “Reipasta laskua pörsseissä”

 1. FyffeHamsteri Says:

  Oma veikkaus on, että mennään kohti taantumaa ja vahvistan sotakassaa, että laskun alkaessa pystyisin tasaisesti ostamaan halvempia osakkeita pitkään salkkuun. Voi kyllä hyvin olla, että vielä tulee “kuolleen kissan pomppu” ennen alamäkeä. Jännä nähdä miten käy.

  • Laimea Silli Says:

   Hyvältä idealta vaikuttaa. Oletko yhtään ostanut tuon jälkeen vai edelleen katsellut ostopaikkoja?

   • FyffeHamsteri Says:

    Ostan yhä joka kuukausi, mutta ainoastaan 50% normaalista summasta (viimeksi viime viikolla nordeaa ja cityconia). Toinen puolikas menee sotakassaan odottamaan kunnon markkinapaniikkia. Keskuspankkien vuoksi voi vielä mennä jonkin aikaa ennen kuin rytinä alkaa ja muutenkin omalla sijoitushorisontilla (15…20v) ei ole tarvetta vetäytyä markkinoilta kokonaan.

 2. Riu_2014 Says:

  Oma salkkuni on ollut vähintään yhtä kovasti laskussa. Pääosin tämä johtuu Nordean luisusta, osake kun on suurin sijoitukseni. Usko on koetuksella! Mutta jos Sampo vielä jaksaa uskoa laivan kääntymiseen, kyllä sitten minäkin. Käteinen on käytännössä loppu, eli en ole realisoinut vielä.
  Logiikkasi kauppasodan suhteen on järkeenkäypää. Trump tuskin voii olla niin varma uudelleenvalinnastaan, että jättää Kiina-kortin avoimeksi. Kiinalla taas on aikaa odotella, sillä ennen pitkää pienemmälläkin prosentilla talous kasvaa kumppanin ohi. Voihan pattitilanne kestää miltei kalkkiviivoille saakka – puolisen vuotta ja hiukan ylikin? Trump tekee kaikkensa, jotta talous ei nyt sakkaisi. Vaikka kyllä se mies tekee, ainakin twiittaa, kaikkensa oli kyse taloudesta tai ei.

 3. Lentävä Putkimies Says:

  Olen pitkään seurannut blogia, suuret kiitokset kun jaksat kirjoittaa ja analysoida markkinoita. Kirjoituksiasi on aina ilo lukea.
  Itse vahvasti käteiseispainossa, odotan jos markkinoilla tapahtuisi jotain dramaattista. Muuten omistuksia Euroopassa ja P-Amerikassa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: