Kun paska osuu tuulettimeen III

Ikäänkuin Nordean ja Nokian ikävät yllätykset eivät olleet tarpeeksi laski Softbankin kurssi Saksassa tänään 4.45% 33.54 euroon WeWork sekoilun myötä. Jippii.

Tags:

6 Responses to “Kun paska osuu tuulettimeen III”

 1. FyffeHamsteri Says:

  Tsemppiä keskellä vähän huonompaa ajanjaksoa sijoitusten suhteen. Hyvä puoli sijoittamisessa on, että keskimäärin kaikki menee hyvin pitkällä aikavälillä, kun jaksaa vaan pitää sormen pois myyntinapilta silloin, kun paniikki on päällä ja hinta on jo ehtinyt romahtaa. Kokemuksesta tosin tiedän, että helpommin sanottu kuin tehty (finanssikriisin pahimpina hetkinä tuli monta kertaa mietittyä pysynkö suunnitelmassani ja ostan joka kuukausi. Onneksi hermo kesti).

  • Laimea Silli Says:

   Kiitos. Pitkässä juoksussa tuokin päivä on pikku ryppy. Toisaalta pitkässä juoksussa tulee myös kuolemaan.

   Kuten bloggaussessani pohdin, mikäli Nokia pääsee näihin uusiin lupauksiin, tulee päivä vielä paistamaan risukasaan joskus vuoden päästä kun aletaan olla lähellä hyvää vuotta 2021. Mutta entä jos lupauksiin ei päästäkään johtuen yhtiökohtaisista asioista tai makroista, saattoi perjantaikin olla erinomainen myyntipäivä. Aika tulee näyttämään.

 2. Jaska Says:

  Ensinnäkin kova kiitos näistä blogeista. Niitä on ilo lukea.

  Olen koodari ja asun Kaliforniassa ja noin vuosi sitten headhunter WeWorkilta otti minuun yhteyttä. Paikka olisi ollut softatiimin manageri San Franciscon:n toimistossa. Aluksi olin skeptinen mutta kuin huomasin että Softbank rahoittaa firmaa niin aloitin hakuprosessin. Ne haastatteli pariin otteeseen kerran SF:ssä ja toisen kerran NY:ssä. Lopulta tarjosivat paikkaa. Kokonaispalkka osakkeineen olisi ollut todella kova mutta siitä 60% osakkaita. En ottanut koska firman valuaatio oli silloin 25 miljardia ja osakkeet perustuivat siihen.Niiden arvo on nyt sulanut käytännössä nollaan. Hyvä kun en ottanut

  Firma vaikuttaa kulttipaikalta ja kaikki ihailivat tj:tä joka nyt on saanut potkut. Firmalla ei ole tulevaisuutta. Sillä on kymmenien miljardien vastuut tehdyistä kiinteistövuokrista ja maailman talous yskiin .Softbank tulee menettämään kaikki 20 miljardiaan jotka on sijoittanut WW:n.

  Mutta varmaan Sotbankillä ei ollut muuta mahdollisuutta kuin ostaa firma ja yrittää tehdä sillä jotain.

  • Laimea Silli Says:

   Olihan sillä se toinenkin mahdollisuus eli antaa firman mennä nurin eikä sijoittaa siihen enää lisää rahaa kuten se nyt teki. Koska Softbank ei päästänyt firmaa nurin se uskoo että saa homman pelastettua ja että yhtiöllä on paljonkin arvoa. Mikäli kuitenkin Softbank on väärässä ja WW sakkaa tuon lisärahan jälkeenkin, on Softbankin malko vaikeaa kaupata Vision Fundiaan tulevaisuudessa. Joten sillä on maine ja isommat rahat pelissä kuin pelkkä WW omistuksen arvo.

   Kiitos kommentista, hyvää infoa sieltä Kalifornian lämmöstä. Mikäs sulla on tuntuma Softbankin tilanteeseen ja erityisesti mitä tulee Vision Fund 2:een? WeWork varmaan hyydyttää (ja on jo hyydyttänyt) innostusta tuohon rahastoon ja varmaan muuttaa tuon rahaston strategiaakin. Itse uskon etä Sprint + TMO fuusio saa vihdoin sinetin loppuvuodesta kun osavaltioiden aloittaman oikeustaistelu loppuu. Uskoisin että tuo käsitellään erittäin nopeasti sillä lisäviivästymä olisi kaikille osapuolille sama kuin fuusiota ei synny.

 3. Jaska Says:

  Itse näen Softbankin tulevaisuuden hyvänä. Ei yksi WW sitä kaada. SB omistaa niin monta eri firmaa että muutama niistä voi kaatuakin. Itsekin olen nykyään firmassa (siis ei WW), jonka SB omistaa puoleksi.

  Totta sanoit tosta VisionFundista. Se tässä suurimman kolauksen koki. Tosin oli sillä ennestään kolhuja jotka se sai saudirahasta.

  Sprint + TMO tulee menemään maaliin. Se on hyvä SB:lle.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: