Voi tätä ilon ja onnen päivää!

Liki kaksi vuotta kestänyt fuusiosotku Sprintin ja TMO:n välillä sai tänään vihdoin lopun kun viimeinen este sopimukselle poistui. Osavaltiot olivat kyseenalaistaneet liittovaltion viranomaisten hyväksymän fuusion ja nostaneet oikeusjutun, jonka tuomio annettiin pari tuntia sitten. Oikeusjuttu kaatui, fuusio meni läpi. Tai no, Californiassa on vielä joku viranomainen joka tämän teoriassa pystyi blokkaamaan, mutta näin tuskin käy ja markkina sen myös jo toteaa. Sprintiin kurssi on yli 70% nousussa ja TMO:n kurssi oli 10% nousussa. Softbankin kurssi on juuri nyt Saksassa 48 euroa ja nousua 10.6%. Myös Nokia on reippaassa vajaan 6% nousussa 5.87 eurossa.

Softbank hyötyy fuusiosta siten että se omistaa tämän jälkeen yhdistyvästä TMO+Sprintistä osan, Sprintin velat eivät enää näy Softbankin taseessa ja tuo yhdistyvä yritys on paljon paremmassa kunnossa kuin mitä Sprint oli. Sillä on muskelia kasvaa, sillä on taajuuksia. Yhtiö voinee nousta aika nopeastikin haastamaan Verizonia ja AT&T:ta. Uskoisin että Softbank heilahtaa aika nopeasti yli 50 euron. Ja sitten voisi alkaa ottaa voittoja kotiin.

Nokia taas hyötyy sitä kautta, että Sprintin ja TMO:n 5G investoinnit ovat olleet hieman jäissä ja nyt aukeaa hana täysillä. Ja fuusion läpisaamisen ehtona oli se että Dish Network alkaa rakentamaan uutta verkkoa ja muodostamaan neljännen operaattorin ja tuo investointi tarkoittaa ainakin kymmenen miljardin suuruista verkkotilausta Nokialta ja Ericssonilta.

Salkku teki juuri uuden ATH:n. Salkku on nyt 8.7% vuodenvaihdetta korkeammalla. Laitan asiaankuuluvat musat soimaan ja avaan Pyynikin Käsityöläispanimon oluen. Kippis.

Sprintin fuusiokuvioista on jokusen kerran tullut blogattua. Täältä löytyy kätevästi.

Tags: , , , ,

3 Responses to “Voi tätä ilon ja onnen päivää!”

  1. Riu_2014 Says:

    Sijoittajan tunteet heittelevät laidasta laitaan ihan kuten muillakin ammatinharjoittajilla. Tätä sjoittajien tunnesummaako kutsutaan sentimentiksi? Joka tapauksessa nyt on poliitikoista ja viruksista huolimatta sentimentit positiivisia. Kurssit nousevat ja yrityksetkin pukkaavat ihan ok tuloksia. Itseäni ilahduttavat Nordean, Sammon ja YIT:n piristymiset. Jos aallon pohjalla otettiin jotain Pyynikin tummaa (Red IPA?), niin jo olisi jonkin vaalean lagerin vuoro?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: