Softbankin 4Q (fiskaalinen 3Q) 2019

Softbank julkaisi tänään tilikautensa 2019 3Q tuloksen. Kurssi nousi Saksassa hieman eilisen nousun päälle ja päätöskurssi oli 48.28 euroa. Alkaa olemaan 50 euroa taas lähellä. Tähän mennessä aina kun se on käynyt noissa 50 euron lukemissa on kurssi aika nopeasti tippunut alemmas. Jos olisi myynyt noissa lukemissa ja ostanut myöhemmin halvemmalla takaisin, olisi tehnyt kivan tilin. Pääteema Softbankin tulosraportissa oli “Tide is turning” sekä sopivasti ajoittunut oikeussalivoitto Sprint-TMO fuusion kannalta. SVF (Softbank Vision Fund) teki laskennallista tappiota ed. kvartaalilla ja nyt on sielläkin käänteen paikka ja yhtenä merkkinä käänteestä on mm. Slackin arvonnousu. Uskoisin että Slackin käyttö laajenee entisestään ja sitäkautta arvo. Uberkin on toipunut pahimmasta kuopastaan. WeWorkin pelastussuunnitelmaa ja strategiaa käsiteltiin.

Mielenkiintoisinta antia olivat oikeastaan nämä kuvat:

Softbank_feb_2020

Yhtiöllä on siis nettoarvoa 228 miljardia dollaria ja kasvua edelliseltä kvartaalilta 41 miljardia dollaria. Alibaban, Softbank KK:n (japanilainen mobiilioperaattori) ja Sprintin arvo on suoraan luettavissa pörssistä, osin myös SVF:n. Armin arvokin vastannee hyvin sen oikeaa arvoa. Miksi siis yhtiön markkina-arvo on vain 109 miljardia dollaria? Yhtiön arvo on siis alle puolet siitä mitä sen pitäisi olla. Sprint fuusion toteutumishetkellä 44 miljardia nettovelasta katoaa Softbankin kirjoista TMO:n kirjanpitoon kuin taikasauvaa heilauttamalla, mikä entisestään nostaa yhtiön nettoarvoa.

Sama epäsuhta yhtiön arvon ja sen markkina-arvon välillä on kuvattuna tässä kuvassa:

Softbank_shareholder_value

Yhtiön kurssin pitäisi siis periaatteessa tuplata, tai ainakin nousta merkittävästi. Omistan yhtiön osakkeita ja yhtiö on salkkuni suurin omistus. Ohitti eilen Nordean.

 

Tags: , , , , , , ,

2 Responses to “Softbankin 4Q (fiskaalinen 3Q) 2019”

  1. Eat My Shorts Says:

    Mistä olet ostanut Softbankkia. NONista löytyy vain OTC-lappu, jota ei voi treidata.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: