Kauppasota tästä enää puuttuikin

Trump ilmoitti perjantaina että hänellä on vahvat todisteet kuinka korona-virus on kehitetty Wuhanissa viruslabrassa ja kuinka hän aikoo rankaista Kiinaa viruksesta. Kurssit USAssa laskivatkin reippaasti osittain tästä johtuen.

Median lähteiden mukaan työkalupakissa olisivat kauppapoliittiset muutokset, taloussanktiot sekä velkojen maksun peruutukset.

Siinä vaiheessa kun joku luotettava taho ilmoittaa että on olemassa aukottomat todisteet liittyen Wuhanin viruslabraan, uskon itsekin. USAn hallinto nykyisellään ei ole enää luotettava taho. Valitettavasti.

Chinese foreign ministry spokesman Zhao Lijian yesterday said: “I want to remind you that the head of the World Health Organisation (WHO) has stated many times that there is no evidence that the new coronavirus was produced in the laboratory. Many well-known experts in the world also believe that there is no scientific basis for such claims as laboratory leaks.”

Hex avasi reippaaseen laskuun tänään. OMX HEX 25 noin 4% pakkasella. Nordea -5.23%, Nokian Renkaat liki -6%, Nokia vajaa -4%. Vaikea on ymmärtää pelisilmän puutetta Trumpin hallinnossa. Minkäänlaista ylimääräistä epävarmuutta ei tässä tilanteessa tarvittaisi. Markkina on todella herkässä asennossa ja mikäli tämä murtaa alustavan orastavan toivon siitä että reaalitalouskin toipuisi, niin jälki tulee olemaan pahaa. Laiha lohdutus siitä olisi Trumpin jäämättä valituksi toiselle kaudelle.

Tags: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: