Salkku nousi plussalle!!

Salkkuni helmikuussa alkanut korona-syväsukellus on tänään päättynyt ja vuodenvaiheesta lukien salkkuni on 1.8% plussalla oltuaan maaliskuun puolivälin kieppeissä yli 30% miinuksella. Helmikuussa tajusin että korona tulee aiheuttamaan merkittävän ongelman osakemarkkinoille ja mietin että myisinkö kaikki osakkeet pois ja ostaisin sitten kuopasta takaisin vai holdaisinko. Päätin holdata pitkää salkkua, myydä lyhyen salkun pois ja tankkailla kaikki salkun käteiset kiinni osakkeisiin pohjien tuntumassa. Maaliskuun puolivälistä aloin tankkaamaan ja ensimmäinen ostos oli Nordean lisätankkaus. Fiilis on nyt varsin hyvä, nousu on ollut maaliskuun puolivälistä laajaa ja voimakasta ja viikonloppukin on alkamassa.

Tänään markkinaa nosti mm. erittäin myönteiset työllisyys / työttömyystilastot USA:sta. Yllättäen olikin syntynyt 2.5 miljonaa uutta työpaikkaa ja työttömyysprosentti pudonnut 13.3%:iin

Taidanpa ottaa tämän kunniaksi pari Gin-toniccia Pyynikin recycled Citrus Ginistä ja Fever-Treen tonicista. Kippis.

Tags: , ,

2 Responses to “Salkku nousi plussalle!!”

  1. FyffeHamsteri Says:

    Kuten taisin jossain aiemmassa kommentissani kirjoittaa, niin nenien vuotaessa kaduilla on hyvä hetki ostaa. Onnittelut hyvästä hermojen säilyttämisestä markkinaturbulenssien pyörteissä!

    Tosin hieman alan olla sillä kannalla, että alkaa olla taas aika ruveta “lataamaan” sotakassaa. Kurssinousu alkaa mielestäni olla liioiteltua ja veikkaan, että alkusyksystä tullaan jonkin verran alaspäin. Keskuspankkien elvytyksestä huolimatta globaalisti lukemattomat ihmiset velkaantuivat lockdownien aikana ja yritykset menettivät tilauksia. Vaikutukset tulevat näkymään laajasti vasta kesän jälkeen ja en ole ihan varma onko sitä osattu hinnoitella markkinoilla täysin.

  2. Laimea Silli Says:

    Kiitos. Saatat hyvinkin olla oikeassa. Nousu on ollut laajaa ja voimakasta ja 2Q tulokset saattavat palautella kursseja hieman alemmas.

    Toisaalta toisenlaisiakin näkemyksiä on mm. Ed Yardenilla. https://www.arvopaperi.fi/uutiset/porssi-indeksit-jatkavat-lahikuukausina-kohti-uusia-ennatyksia-sanoo-ed-yardeni-se-oli-33-paivan-karhumarkkina/a30260af-9ab3-4157-901e-c3759c0e66b9

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: