Softbankin ilmaveivit jatkuvat

Softbank ilmoitti tänään myyvänsä ARMin Nvidialle 40 miljardin hinnalla, joka muodostuu käteisestä ja Nvidian osakkeista. Softbank tulee omistamaan vajaa 10% koko Nvidiasta, jonka markkina-arvo nousi tämän kauppailmoituksen myötä yli 4% 344 miljardiin dollariin.

Under the terms of the transaction, which has been approved by the boards of directors of NVIDIA, SBG and Arm, NVIDIA will pay to SoftBank a total of $21.5 billion in NVIDIA common stock and $12 billion in cash, which includes $2 billion payable at signing. The number of NVIDIA shares to be issued at closing is 44.3 million, determined using the average closing price of NVIDIA common stock for the last 30 trading days. Additionally, SoftBank may receive up to $5 billion in cash or common stock under an earn-out construct, subject to satisfaction of specific financial performance targets by Arm.

Nvidian pörssikurssin nousu on ollut hurjaa. Vuonna 2016, jolloin Softbank osti ARMin 32 miljardilla dollarilla oli Nvidian kurssi alle 50 dollaria. Nyt osakekurssi on 506 dollaria. Pörssikurssi ja markkina-arvo siis kymmenkertaistuivat neljässä vuodessa. Samaan aikaan Armin arvo nousi 25%.

Softbankin kurssi nousi tänään Saksassa 6.6% ja on nyt USAssa 8.4% nousussa. Sekä ostajan että myyjän kurssit siis nousevat, kauppa se on mikä kannattaa. Osake kipusi siis taas päälle 50 euron laskettuaan 47 euron tuntumaan kun markkinoille levisi uutisia Softbankin tekno-osakkeiden osto-optioveiveistä. Huhujen mukaan Softbank olisi siis ostanut isoilla summilla jenkkiteknojen (Facebook, Microsoft jne.) osto-optioita, mikä itseasiassa oli boostaamassa Nasdaqin nousua. Huhujen mukaan Softbank olisi tehnyt voittoa näillä veiveillä useamman miljardin, mutta melkoisella riskillä Masa vetelee, kuin pahainen tuulipukubullero.

Softbank on myös myymässä isoa siivua Japanin teleoperaattoriomistuksistaan. Rahaa siis virtaa sisään, mutta yhtiön jättimäinen omien osakkeiden osto-ohjelma on myös edelleen käynnissä ja huhujen mukaan yhtiössä ollaan harkittu yhtiön vetämistä pois pörssistä ostotarjouksella. Jos tuo tapahtuisi, täytyisi preemionkin olla joitain kymmeniä prosentteja. Itse aion keventää omistuksiani kunhan kurssi ylittää 60 euroa. Sinne on taas matkaa tämän syksyihin markkinakorjauksen myötä, mutta eiköhän tuo pörssikurssi sen yli heilahda viimeistään loppuvuonna.

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: