Pyynikin Brewing käynnisti osakeannin

Pyynikin Brewing tiedotti tammikuun loppupuolella ostavansa Virosta Haljalan panimon minkä myötä tuotantokapasiteetti nousee oluissa 20 miljoonaa litraan ja muissa juomissa 10 miljoonaa litraan. Rahoittaakseen kaupan yhtiö käynnisti uuden osakeannin, millä se tavoittelee maksimissaan kahta miljoonaa euroa.

Yhtiö oli vuonna 2020 Euroopan nopeimmin kasvava juoma-alan yhtiö ja se on Suomen arvostetuin olutbrändi Taloustutkimuksen tekemän selvityksen perusteella. Innovointikykyä ja luomisvoimaa yhtiössä riittää. Kaikki tuotteet ovat erinomaisia ja lähdenkin tästä juuri hakemaan panimon kaupalta maaliskuun osakaspakettiani (olutta). Yhtiö tekee oluiden lisäksi myös palkittuja ginejä, vodkaa, siideriä, lonkeroa, juomasekoituksia ja virvoitusjuomia (joista Skull kola on suosikki). Viskiä on kait tulossa.

Omistan Pyynikin osakkeita ja saatan ostaa lisää joko annista tai nykyisiltä omistajilta. Jälkimarkkinoita löytyy aika hyvinkin vaikka yhtiö ei julkisesti ole noteerattu. Näen merkittävää potentiaali yhtiön arvonnousulle. Toki riskejäkin on tämäntyyppisissä start-up firmoissa. Jos vähääkään anti kiinnostaa, niin voi kaupasta käydä hakemassa vähän tuotteita testiin ja mietiskellä sitten potentiaalia. Ja osakkaat saavat erilaisia etuja. Voitollisuuteen ja osingonmaksukyvykkyyteen on vielä jonkin verran matkaa. Investoinnit ja kasvuun panostamainen on ollut se mihin on panostettu ja korona on hieman kirpaissut etenkin ravintolamyynnin osalta ja viime kesänä panimolla oli laiteasennusten kanssa hankaluuksia kun asentajat eivät päässeet maahan suunniteltuja ajankohtana koronan takia, mikä näkyi viime vuoden kannattavuudessa.

Tags:

3 Responses to “Pyynikin Brewing käynnisti osakeannin”

  1. Tapio Rautaoja Says:

    Tieto Pyynikin annista tuli minulle blogisi kautta, kiitos vinkistä, laitoin harkintaan. Start-uppeja minulla kyllä on jo vähän liikaakin, mutta kieltämättä Pyynikki kiinnostaa. Onnittelut hienosta saavutuksesta parhaiden talousbloggaajien joukossa.

  2. Aloittelija Says:

    Olen ollut Pyynikin panimon osakkeenomistaja jo ensimmäisestä julkisesta osakeannista saakka. Mielestäni tuotteet ovat pääosin laadukkaita ja markkinointi innovatiivista. En ole nyt hetkeen osallistunut yhtiökokouksiin, mutta aiemmin huomio kiinnittyi siihen, ettei niissä kovinkaan tarkkaan haluttu/osattu avata kaikkia toiminnan kuluja. Näkisinkin yhtiön ongelmaksi sen, että jatkuvasti tehdään tappiota, mutta luvataan että seuraavan kasvuvaiheen jälkeen kassavirta kääntyy positiiviseksi. Toivottavasti näin tulee käymään ja en ole osakkeistani luopumassa, mutta en minä tähän ihan perinteisenä sijoituksena enää oikein osaa suhtautua.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: