Pientä härdelliä Pyynikin Brewingin ympärillä

Pyynikin Brewing ilmoitti tammikuussa ostavansa Viron kolmanneksi suurimman oluttehtaan Haljalasta ratkaistakseen tuotannon pullonkaulansa ja sen ongelman että Tampereen Raholan panimotiloista on lähdettävä muutaman vuoden kuluessa alueen mennessä sileäksi asuntorakentamisen tieltä. Investointi näyttää suorastaan erinomaiselta. Hyvässä kunnossa oleva panimo matalamman palkkatason maassa.

Investoinnin rahoittamiseksi on käynnissä osakeanti, joka on edelleen kesken. Pelkästään osakeanti ei hankkeen rahoittamiseen riitä, vaan muitakin rahoituslähteitä on ollut pöydällä. Ja yksi sellainen idea tuotiin esiin ylimääräiseen yhtiökokoukseen kuten mediatkin ovat tiedottaneet. Ideana oli saada mukaan ankkurisjoittaja, joka osallistuu osakeantiin ja hankkii myös A-osakkeita. Ongelmaksi muodostui tähän asiaan liitetty ehdotus konvertoida A-osakkeet B-osakkeiksi konversiosuhteella 1:20. Esitys herätti vastustusta ja draamaa. Itsekään en olisi tätä ehdotusta hyväksynyt.

Onneksi tilanne laukesi siihen että ankkurisijoittaja ostaakin itse Haljalan panimon ja vuokraa sen Pyynikille. Näin Pyynikki ei tarvitse pääomaa niin paljon ja voi keskittää ne tuotannon käynnistämiseen Haljalassa ja muuhun toimintaan. Omistan Pyynikin Brewingin osakkeita ja näen tämän investoinnin ja yhtiön tulevaisuuden erittäin hyvänä. Tuotteet ovat hyviä ja sillä on useita tuoteperheitä, brändi on loistava, firmassa on innovatiivisuutta, ulkomaan markkinat ovat auki. Mainittakoon Pyynikin sopimus valioliigaseura Norwichin kanssa. Lisäksi yhtiöllä on mielenkiintoinen ja toimiva ravintolakonsepti NoHon kanssa. Kunhan Haljala saadaan toimintaan suurilla volyymeillä ja se alkaa tuottamaan volyymeissä yhtiön suosituimpia tuotteita, tuotantokapeikot ovat historiaa ja liikevaihto tulee ottamaan ison loikan ja kannattavuus siinä samalla. Itseasiassa tuotanto on jo käynnissä.

Yhtiöllä on myös Tampereella lähivuosina mielenkiintoinen investointi tavara-asemalla ihan kaupungin parhaalla paikalla lähellä rautatiesemaa ja Hämeenkadun päätä, Torni-hotellia ja rakenteilla olevaa Uros-areenaa. Alue tulee mullistumaan kun Uros-areenan pohjaksi rakennettu pääradan kattavan kannen jatkeeksi rakennetaan ensin lisäkansi rautatieaseman suuntaan ja sen jälkeen vielä toinen jonka jälkeen itse rautatieasemakin muuttuu erilaiseksi. Alueelle rakennetaan suuria tornitaloja. Tampere kasvaa kovaa vauhtia. Ihmisiä liikkuu paljon, Goforen pääkonttori rakentuu aivan tavara-aseman naapuriin. Parempaa paikkaa tuolle ei ole ja siellä solmupisteessä tulee olemaan Pyynikin tuotteiden näyteikkuna, osakastapahtumia, pienempää tuotantoa, terassi ja myymälä. Mielestäni tästä on rakentumassa huikea kokonaisuus ja yhtiön arvon moninkertaistumiselle on iso potentiaali. Voi hyvin olla että yhtiö tähtää tulevaisuudessa pörssilistautumiseen ja tämä olisikin mielestäni oikea tie.

Osakeanti on auki velä kuusi päivää.
Jos mietit osallistumista, hae muutama Pyynikin olut, lonkero ja limsa testiin. Maistele ja harkitse. Osakkailla on myös erilaisia alennusetuja.

Tags: , , ,

One Response to “Pientä härdelliä Pyynikin Brewingin ympärillä”

  1. mattimiettunen Says:

    Seurasin tuota kokousta itsekin. Vähän sekava fiilis jäi. Sen yhden “tuntojaan purkaneen” toverin kannattaisi varmaan perehtyä osakeyhtiölakiin vähän paremmin. Kun ei itse tiedä mitä kaikkea on ollut meneillään ja kuka on tehnyt mitäkin, niin huh, huh.

    TJ oli asiallinen ja toivotaan että tulevaisuus on kirkkaampi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: