Johan oli Musta Perjantai

Eilen perjantaina vietettiin Mustaa Perjantaita. Niin pörssissä kuin lähestulkoon kaikissa erilaisia palveluita ja tuotteita myyvissä firmoissa. Omasta salkustani Musta Perjantai pyyhkäisi pois kerralla koko marraskuun arvonnousun. Syvä, voimakas ja laaja lasku aiheutui Etelä-Afrikassa löydetystä uudesta koronavirusvariantista joka ensitietojen mukaan vaikuttaisi kiertävän rokotteilla saadun immuniteetin tautia vastaan. Oltaisiin siis alkupisteessä koronan kanssa jos tilanne on tämä. Muutenkin korona on leviämässä kovaa vauhtia maailmalla joten tilanne on ollut menossa jo muutenkin huonompaan suuntaan jonkun aikaa. Toivottavasti tulevat uutiset koronaa koskien ovat parempia.

Laskut on nopeita ja nousut hitaita. Tälläisen laskun jälkeen voisi odottaa maanantaille nousupäivää. Jos sellaista ei tule, saatetaan nähdä oikein kunnon kyykkäys markkinoilla viele ennen vuodenvaihdetta.

Muutenkin synkkää päivää synkensi vielä entisestään Konecranesin tiedote Britannian kilpailuviranomaisen lausunnosta koskien fuusiota. Itse en kyllä tulkinnut tuota niin negatiivisesti kuin markkina, vaan uskoisin että pienellä hienosäädöllä fuusiossa päästään eteenpäin ja yhtiöt itsekin ovat edelleen luottavaisia että fuusio toteutuu aikataulussaan. Konecranesin osake laski 7.52%.

Tags: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: