Nokialta posari ja ensi vuodelle ennuste

Nokia antoi aamulla positiivisen tulosvaroituksen vuoden 2021 liikevoittoprosentin osalta. Entinen ennuste oli 10-12% liikevoittoprosentti koko vuoden osalta ja nyt Nokia kertoi että se on 12.4 – 12.6% välillä. Toisaalta koko vuoden liikevaihto on 22.2 miljardia euroa kun aiemmin kerrottu ennuste oli 21.7 – 22.7 miljardia euroa. Ehkä hieman pehmeä?

Nokian mukaan odotettua parempi kannattavuus ei johtunut ydinliiketoiminnasta vaan muun muassa Venture Fundsin ennustettua paremmasta tuotosta.

Kokonaisuudessaan yhtiö arvioi hyötyneensä liikevoittoprosentissaan noin 1,5 prosenttiyksikön verran kertaluonteisista eristä vuonna 2021 (nousua kolmannen neljänneksen tulosjulkistuksessa odottamastamme 1 prosenttiyksiköstä) liittyen venture fund -sijoitusten tuottoihin, yksittäiseen ohjelmistosopimukseen toisella neljänneksellä, luottotappiovarauksien purkuihin ja muihin yksittäisiin kertaluonteisiin tuottoeriin.

Vuoden 2022 liikevoittoprosentti tulee olemaan ennusteen mukaan 11.0% – 13.5%. Siinä olisi mahdollisuus saavuttaa parempia kannattavuus kuin vuonna 2021. Markkinaennuste taitaa olla 12.1% nurkilla. Nokia on viime aikoina antanut posareita tai ylittänyt ennusteensa tulosjulkistuksen yhteydessä. Alkaa olla markkinoilla nyt uudelleenvirinnyttä luottamusta että Nokia antaa varovaisia ennusteita, mitkä sillä on hyvät mahdollisuudet rikkoa. Ja tämä toki jättää kurssinousulle tilaa.

Kertaluontoisilla erillä tehty posari ei toki ole yhtä hyvä kuin posari joka pohjautuu vähän pidempiaikaiseen parannukseen. Ja kun liikevaihto jäi vähän pehmeäksi ja vuoden 2022 liikevoittoprosenttiennuste meni kutakuinkin markkinoiden odotuksiin ei tässä nyt ollut ainesta merkittävään kurssinousuun ihan kaupankäynnin alun nousupiikkiä lukuunottamatta. Itseasiassa nyt vähän ennen kuutta illalla Nokian kurssi on lurahtanut 0.6% pakkaselle.

Maksaako Nokia kvartaaliosingon jo 4Q tuloksen yhteydessä? 3.2. julkistettavan 4Q tuloksen yhteydessä yhtiö myös päivittää pitkän aikavälin tavoitteensa. Tulee olemaan mielenkiintoinen päivä. Omistan yhtiön osakkeita.

Tags:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: