Nokian Renkaiden osakkeet vahva myy suositukseen

Lukaisin Helsingin Sanomien jutun Nokian Renkaiden analyytikkotapaamisesta. Poiminta:

NOKIAN RENKAAT, jolla on Venäjällä suuri autonrenkaita valmistava tehdas, kertoi viime viikolla analyytikoille järjestämässään puhelussa jatkavansa toimintaansa Venäjällä niin kuin ennenkin.

Lisäksi yhtiö arvioi puhelussa hyötyvänsä siitä, että moni länsimainen kilpailija on ilmoittanut vetäytyvänsä markkinoilta. Puhelun tallennetta ei ole saatavilla yhtiön sivuilla, mutta sen sisällöstä on kerrottu analyytikkoraporteissa ja sosiaalisessa mediassa.

Rengasvalmistajista ainakin Bridgestone, Continental ja Michelin ovat kertoneet keskeyttävänsä liiketoimintansa Venäjällä ainakin väliaikaisesti sen jälkeen, kun Venäjä kolme viikkoa sitten hyökkäsi Ukrainaan.

Yhtiö ei raportin mukaan usko, että Venäjän hyökkäys vaikuttaisi Venäjällä valmistettujen renkaiden myyntiin esimerkiksi Suomessa.

Jos tuo juttu pitää paikkansa niin tuo on kyllä uskomattoman arvostelukyvytöntä toimintaa yhtiöltä. Miten ne voi kuvitella jatkavansa toimintaa Venäjällä ja miten voivat kuvitella vievänsä renkaita länsimaihin ja saada niitä myytyä länsimaissa? Osake ja yhtiö tulevat ottamaan pahasti hittiä lähitulevaisuudessa. Saattaa olla että vastaisuudessa ostan muiden valmistajien renkaita ja en käytä enää Vianorin rengashotellipalveluita. Annan nyt vielä mahdollisuuden ja aikaa korjata asian, mutta ei sitä ole määräämättömästi. Mahdollisen konkurssin tullen taitaa Vianorilla säilytyksessä olevat renkaat päätyä konkurssipesän omistukseen?

Tags: , ,

One Response to “Nokian Renkaiden osakkeet vahva myy suositukseen”

  1. Piensijoittaja Says:

    Jos käytännössä ainoa tehtaasi olisi Venäjällä, ilmoittaisitko itse yrityksesi lopettamisesta? Muilla valmistajilla tietysti varaa, kun tehtaat ovat muualla. Sanahelinäähän tuo USA:n ja Suomen tehtaiden kapasiteetin lisäys on, kun mitenkään ei voida korvata päätehtaan kapasiteettia näin nopeasti.

    Hienoa, jos saavat 100% markkinaosuuden Venäjällä, mutta tekeekö sillä yhtään mitään, kun ruplilla ei paljoa osinkoja maksella?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: