Sammon 2Q 2022

Sampo julkaisi 2Q 2022 tuloksensa 3.8. Tässä pääkohdat:

  • Konsernin vahinkovakuutustoimintojen bruttomaksutulo kasvoi 7 prosenttia vuodentakaisesta, ja sitä tukivat sopimusten uusimisen ja asiakaspysyvyyden säilyminen vahvalla tasolla sekä hinnantarkistukset.
  • Konsernin yhdistetty kulusuhde oli vahva, 81,1 prosenttia (80,7).
  • Underwriting-tulos kasvoi 3 prosenttia 679 miljoonaan euroon (658). Ilman vuoden 2021 ensimmäisellä puoliskolla raportoituja koronapandemian vaikutuksia underwriting-tulos kasvoi 17 prosenttia.
  • Tulos ennen veroja oli 1 066 miljoonaa euroa (1 343) ja osakekohtainen tulos 1,61 euroa (1,80). Nordeaan liittyvät erät pois lukien tulos ennen veroja oli 806 miljoonaa euroa (983).
  • EPS 1.61 (1.8)
  • EPS poislukien Nordean osakkeiden myynti 1.42 (1.64)

Vastuuvakuutus IF teki vahvan 662 (566) miljoonan euron tuloksen 1H:lla, joka kasvoi 17%. Muuten Sammon yhtiöiden ja osakkusyhtiöiden tulos laski. Mandatumin tulos putosi 1H:lla 116 miljoonaa euroon 141 miljoonasta. Laskussa pääosin takana heikko osakemarkkinan kuluvana vuonna. Kunhan markkina kääntyy taas nousuun kun heinäkuussa tapahtui (aika näyttää oliko se jo käänne ja välinousu ennenkuin lasku jatkuu).

Sammon omien osakkeiden miljardin euron suuruinen osto-ohjelma on käynnissä ja ensi keväänä sitten tulee seuraava:

Lisäksi johto aikoo ehdottaa hallitukselle vuoden 2022 tulosjulkaisun yhteydessä toista pääoman palautusta, joka toteutettaisiin joko omien osakkeiden osto-ohjelman tai lisäosingon muodossa tai näiden yhdistelmänä.

Sampo hyötyy nousevista koroista

Olemme Sammossa hyvissä asemissa korkojen noususta hyötyäksemme, sillä korkosalkullamme on lyhyt duraatio. Pohjoismaisen korkosalkkumme efektiivinen korkotuotto kasvoi 0,5 prosenttiyksikköä 2,1 prosenttiin toisella vuosineljänneksellä ja odotamme sen yhä kasvavan loppuvuonna 2022 ja edelleen vuonna 2023 olettaen, että korot pysyvät vähintään nykytasollaan.

Sammon kurssi on noussut heinäkuun 18. päivän 40 euron päätöskurssista 44.16 euroon eli 10% noin kolmessa viikossa. Tulos otettiin markkinoilla hyvin vastaan, mutta nousu alkoi jo 18.7. jälkeen. Piti tankata lisää Sampoa mutta myöhästyin junasta. Tai ainakin joutuisin maksamaan huomattavasti suurempaa hintaa niistä. Omistan siis Sampoa. Ja saatan hankkia sitä lisää.

Tags: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: