Goforen 1H 2022 oli huikea. Odotetusti.

Gofore julkaisi tänään 1H 2022 tuloksensa. Kiva sitä oli lukea, kun tulos oli odotetun hyvä. Pääkohdat:

  • Liikevaihto kasvoi 40 % ja oli 72,5 (51,7) miljoonaa euroa. Yli puolet liikevaihdon kasvusta oli orgaanista (25 %).
  • Oikaistu EBITA kasvoi 54 % ja oli 10,7 (6,9) miljoonaa euroa. Oikaistu EBITA, 14,8 %, oli vertailukautta parempi (13,4 %)
  • Henkilöstömäärä kasvanut 34 %; yhteensä 1 074 (803) henkilöön.
  • Yksityisen sektorin asiakkaiden liikevaihto kasvoi 58 % ja julkisen sektorin asiakkaiden 31 %
  • Asiakashintojen nousu vuoden takaiseen oli keskimäärin +4,2 % ja vastaavasti palkkojen muutos keskimäärin +5,6 % (molemmat pl. Devecto), eli asiakashintojen nousulla katettiin palkkojen nousun vaikutus.
  • EPS 0.4 euroa (0.27) ja koko vuonna 2021 0.61.
  • Omavaraisuusaste on 55.7%

Goforen liikevaihtoluvut ja siten kasvutahti oli julkaistu jo aiemmin, kuukausittain joten tuloksessa vain kannattavuus ja voitto olivat auki ja eivät ne pettäneet. EBITA kasvoi vielä liikevaihtoakin kovempaa vauhtia. Osakekohtaista tulosta on kasassa jo 0.4 euroa ja 0.8 euroa tai enemmän koko vuodelle on realistista. Päivän päätöskurssilla 25.0 euroa laskettu PE-luku olisi siten 31. Osake ei ole halpa, mutta kasvu jatkunee vielä vuosia ja hinnassa on siten kasvua jo valmiiksi hinnoiteltuna sisään. Keväällä yhtiö maksoi osinkoa 0.28 euroa osakkeelta (0.24) mikä on 45,9 prosenttia osakekohtaisesta tuloksesta. Samalla osingonjakosuhteella maksaisi yhtiö 0.8 euron tuloksella ensi keväänä osinkoa 0.39 euroa.

Yhtiö ei anna mitään ennusteita tilikaudelle. Pitkän aikavälin tavoite on tämä:

Gofore tavoittelee yli 20 prosentin vuotuista liikevaihdon kasvua, josta orgaanisen kasvun osuus on noin puolet. Kannattavuuden osalta Goforen tavoite on 15 prosentin oikaistu EBITA-marginaali.

Softakonsultointibisnes kasvaa vielä vuosia ja alalla konsolidoituminen jatkuu. Gofore on aktiivinen toimija ja jatkaa kasvua myös yritysostoin. Sillä on loistava track record onnistuneista yrityskaupoista. Uskon että Gofore on erittäin hyvä pitkän tähtäimen sijoitus ja jo nyt olen tuplannut alkuperäisen sijoitukseni arvon plus osingot päälle. Uskon alaan ylipäätään sillä omistan myös Vincitin ja Witted Megacorpin osakkeita. Vincitillä on ollut vähän haasteita, mutta eiköhän sillä ole Bilot fuusion myötä nyt paluu parempaan edessä ja Wittedillä on vasta alku takana pörssiyhtiönä.

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: