Onko Nordea alelaarissa?

Nordean osake on laskenut vuodenvaihteesta 15.1%. Sen 1H tulos oli kuitenkin parempi kuin viime vuonna ja korot ovat selvästi nousseet kesäkuulta ja yhtä useamman asiakkaan korko on päivittynyt korkeammalle korolle jolloin voittojen kasvaminen kiihtyy. Nordealla on lisäksi iso omien osakkeiden osto- ja mitätöintiohjelma käynnissä. Viime vuoden tuloksella 0.95 euroa per osake ja nykykurssilla 9.151 on PE-luku maltilliset 9.6.

Tänään OP antoi positiivisen tulosvaroituksen. Edellinen ennste annettiin 27.7. ja sen mukaan OP:n tulos ennen veroja pienenee edellisvuodesta. Nyt ennuste kuuluu näin: “OP Ryhmän vuoden 2022 tuloksen ennen veroja arvioidaan markkinakorkojen nousun myötä muodostuvan samantasoiseksi tai suuremmaksi kuin vuoden 2021 tulos”.

Onko siis Nordean osake alelaarissa? Mielestäni on, sen osinkokin tulee kasvamaan viime kevään 0.69 eurosta, mikä oli 70% koko vuoden osakekohtaisesti tuloksesta. Nordean osinkopolitiikka on maksaa tuloksesta 60-70% osinkoa. Viime kevään jälkeen on Nordea ostanut ja mitätöinyt merkittävästi omia osakkeitaan joten sitäkin kautta osinko tulee kasvamaan pelkästään tuon takia vajaa 10%. Viidentoista prosentin osingonkasvulla saataisiin osingoksi 0.79 euroa. Osinkotuotto olisi siis nykykurssille 8.6%. Toki korkojen nousu, energian hinnan nousu ja inflaatio ylipäätään tulee aiheuttamaan taantuman joka alkanee jo loppuvuodesta. Oma arvio on että taantumasta tulee lievä ja että inflaatio voi kääntyä aika nopeastikin deflaation suuntaan energianhintojen laskiessa. Korot jäänevät pidemmäksi aikaa kuitenkin korkeammille tasoille ja nehän tulevat tästä nousemaan vielä ensi vuoden aikanakin.

Ostaisin osakkeita lisää ellei Nordean osuus salkustani olisi jo niin suuri. Samat nousuvoimat koskevat toki koko pankkisektoria. Esim. OmaSp, joka antoi posarin jo aiemmin, voisi olla hyvä sijoitus tällä nykyisellä 18.5 euron hinnalla.

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: