Nokian Renkaiden kuviot alkavat selvitä

Nokian Renkaat on saamassa suunnitelmansa jiiriin. Se tiedotti myyvänsä Venäjän toimintonsa tehtaineen 400 miljoonalla eurolla venäläiselle TatNeftille ja perustamalla uuden tehtaan Romaniaan, missä kokonaisinvestointi tulee olemaan 650 miljoonan euron luokkaa. Yhtiö myös julkaisi 3Q tuloksensa. Toki tuolla on vielä epävarmuuksia, mm. Venäjän toimintojen myyntiluvan suhteen ynnä muuta. Yhtiön osakekurssi oli iltapäivällä vielä parin prosentin nousussa, mutta lopulta osakekurssi sulkeutui 10.085 euroon 11.6% laskussa. Melko jyrkkä lasku joka alkoi yhdeltä, kun tulos julkaistiin kello kahdelta.

Sinällään vaikka NR saisikin Romanian tehtaansa tuotantoon ja kasvatettua tuotantoaan Nokialla ja USA:ssa, jää Venäjän markkinan myynti edelleen pois ellei nyt jotain yllättävää tapahdu. Se muodosti kuitenkin ison osan yhtiön myynnistä.

Vähän tekisi mieli ostaa yhtiön osakkeita, mutta tässä tulee vielä pitkä odotus kunnes Romanian tehtaan tuotanto alkaa laajemmin vuonna 2025. Toki sopimusvalmistusta ostetaan tuohon asti, mutta sen katteet ovat pienemmät.

Tags:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: