S-Pankilta posari

S-Pankki antoi tänään positiivisen tulosvaroituksen koskien vuotta 2022.

Alustavien, tilintarkastamattomien lukujen mukaan S-Pankin-konsernin liikevoitto oli lähes 45 miljoonaa euroa vuonna 2022. Vuonna 2021 liikevoitto oli 24,8 miljoonaa euroa.

S-Pankki arvioi aiemmin (10.11.2022) julkistamassaan osavuosikatsauksessa koko vuoden 2022 liikevoiton ylittävän selvästi vuoden 2021 tason.

Aiemmin ennustettua parempi tulos johtui korkotason nousun positiivisesta vaikutuksesta S-Pankin korkokatteeseen. Korkotason nousu vaikutti korkokatteeseen erityisesti vuoden jälkipuoliskolla.

OP nosti tänään tavoitehintaansa Nordealle 13.0 euroon. Osakekurssi on nyt 10.6 euroa. Nousuvaraa siis 22.6% jos tuo toteutuu. Nordeaan ja muuhun pankkisektoriin vaikuttaa sama korkokatteen nousu korkotason noustua. Vielä ei ole luottotappiot lähteneet nousuun.

Nordea on salkkuni suurin yksittäinen sijoitus ja julkaisee 4Q tuloksensa ja osinkoehdotuksensa 2.2. Samana päivänä tulee myös Konecranesin 4Q tulos. Nordean osinko tulee kasvamaan viimevuotisesta 0.69 eurosta varmaan ainakin 10% jo pelkästään omien osakkeiden määrä vähentymisen ansiosta. Jossain näin arveluita 0.8x suuruisesta osingosta.

Tags: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: